Dodaj do ulubionych

restauracja w krakowie

07.08.06, 08:46
mam pytanie do znawców dobrej kuchni: czy możecie polecić jakas elegancką i
romatyczną restaurację w krakowie? jest ich dużo no i ciężko podjąć decyzję.
może coś na kazimierzu (to akurat niewiele znam).
dzięki.
Obserwuj wątek
    • waderka Re: restauracja w krakowie 07.08.06, 09:53
      Jeśli na Kazimierzu to ja polecam "Kuchnię i Wino" - bardzo dobre sałatki, dania
      mięsne, są też świeże owoce morza (bardzo różne, menu danego dnia zależy do
      tego, jakie owoce będą w dostawie) - nie wiem czy dobre, bo akurat nie
      próbowałam. Knajpka jest miła i przytulna. Minusem są tylko wysokie ceny, nawet
      jak na Kraków.
      • jop Re: restauracja w krakowie 07.08.06, 10:03
        O, nie, Kuchnia i Wino to jakiś dramat. Czekaliśmy ponad godzinę na zamówione
        dania, w końcu przyniesiono nam nie to, co zamawialiśmy, porcje są
        mikroskopijne, a personelowi wydaje się, że luzackim podejściem tworzy domową
        atmosferę. Dodatkowo w karcie głównie kiepskie francuskie sikacze w cenie 5 x
        za wysokiej.
        • waderka Re: restauracja w krakowie 07.08.06, 10:43
          No proszę,ja mam dokładnie odwrotne wspomnienia. I teraz się zastanawiam, czy to
          ja trafiłam tak dobrze, czy Ty tak źle...
        • Gość: HYDRO Re: restauracja w krakowie IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 08.08.06, 07:28
          Ja również mam złe wspomnienia z tej restauracji. Długo czekaliśmy na posiłek,
          który nie okazał się żadną rewelacją, a do tego obsługiwał nas tak beszczelny i
          niewychowany kelner!!! że mnie zamurowało. I to jeszcze za taką cenę. Koszmar
    • jop Re: restauracja w krakowie 07.08.06, 10:07
      Brasserie przy Gazowej. Najfajniejsze i najsympatyczniejsze miejsce do jedzenia
      na całym Kazimierzu. Albo Warszat - Isaaka 3, menu skromne ale jedzenie smaczne
      i fajny wystrój.
    • Gość: KrAk Re: restauracja w krakowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 15:37
      Ja niezmiennie polecam PPP (Piwnice Pałacu Pokutyńskich) na Karmelickiej,
      mniej/więcej w połowie ulicy, po prawej stronie idąc od Bagateli. Najlepszy
      winnerschnitzel z tej strony Karpat. Wada (?): strasznie wielka porcja. Jak
      chcesz romantycznie to podają takie płonace danie na szpadkach dla dwóch osób.
      Jest z tym mały spektakl.
      Podają też fajnego śledzia po farncusku - w naleśniku z wisienką. Może się
      wydawać nieco ekstrawagancki ale jest naprawdę świetny, kosztuje bodajże 9,-.
      Moim zdaniem warto zaryzykować na przekąskę.
    • Gość: en Re: restauracja w krakowie IP: *.chello.pl 07.08.06, 19:50
      Guliwer na Brackiej. Nigdy mnie nie zawiodl. Jedzenie swietne, mila obsluga,
      ceny do przezycia. W Kuchni i Winie tez bylo dobrze (genialne desery,
      fantastyczne malze), ale rzadko tam chodze. Milo bylo na barce na Wisle
      (Lodzinscy), dobre ryby i tarta z owocami i sosem waniliowym. Widok na Wawel,
      Wisla, te rzeczy. Chwala Copernicusa na Kanoniczej, ale ceny zaporowe...
    • Gość: melisa Re: restauracja w krakowie IP: *.nat.dsuj.pl 07.08.06, 20:21
      Ja osobiście wiele razy zawiodłam się na krakowskich restauracjach i ciągle
      jestem na etapie poszukiwań ładnej i smacznej restauracji ( ah i coby jeszcze
      nie była koszmarnie droga...) Osobiście polecam: jeśli ładnie i zjadliwie:
      Cherubino, jeśli smacznie- Balaton ( świetny bulion i oczywiśie placek z
      gulaszem węgierskim).
      • waderka Re: restauracja w krakowie 07.08.06, 22:32
        Balaton owszem smaczny, ale za o wystrój i klimat jak za ciężkiej komuny.
        Cherubino faktycznie dobre :) Przypomniała mi się jeszcze Trattoria Soprano na
        Anny - zamówiłam tam rodzicom kolację w rocznicę ślubu, byli bardzo zadowoleni.
        I jeszcze smacznie jest w Padre - kuchnia włoska, róg Wiślnej i Olszewskiego.
        • Gość: a Re: restauracja w krakowie IP: *.free.aero2.net.pl 11.11.13, 03:34
          Tratoria Soprano, Kraków św. Anny - Nie polecam dla rodzin, zwłaszcza dla matek z dziećmi. Kiedy zapytałam o spokojne miejsce do nakarmienia maleństwa, otrzymałam odpowiedź żeby "nakarmić dziecko w toalecie" i że "nie życzą sobie karmienia dzieci w restauracji".
    • pocztufka Re: restauracja w krakowie 08.08.06, 17:32
      lektura do przejrzenia:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=411&w=8288752
      osobiście podobało mi się i smakowało w:
      Nostalgii przy Karmelickiej, Don Corleone przy Poselskiej
      wariant tańszy, ale równie przyjemny:
      Dynia przy Krupniczej
    • pinos Re: restauracja w krakowie 09.08.06, 11:24
      Pod Baranami, Baranm czy jakoś tak
      na sw Gertrudy.

Bardzo dobra dziczyzna, ryby (oj, zwłaszcza wędzone)
      • cien_wiatru Re: restauracja w krakowie 16.08.06, 10:18
        Polecam Paese na Poselskiej.
        Jakies 2 lata temu wyszlam zachwycona z Ipanemy na Sw. tomasza - kuchnia
        brazylijska. Nie bylam w Brazylii, wiec nie wiem , czy to oryginalna kuchnia
        brazylijska, ale bylo bardzo smacznie i tanio. Ostatnio bylam tam jakies pol
        roku temu. Tanio nadal jest , wystroj bardzo ladny, ale jakosc - dramat.
        • Gość: figaro Re: restauracja w krakowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:54
          Na Kazimierzu polecam Alefa przy Szerokiej, za Arielem, po tej samej
          stronie,naprzeciwko komisariatu Policji, o. Zwłaszcza teraz, mają piękny, duży
          ogródek. Kuchnia żydowska, b. smaczna. Polecam chłodnik buraczany, kugiel,
          kaczkę pieczoną z czerwoną kapustą, na deser charoset z jabłek z winem, a
          właściwie wszystko jest tam pyszne.
          Polecam też Brasserie na Gazowej, wyżej wspomnianą, wystrój nie porywa, ale
          jest tam spokojnie i pyszne jedzenie - chłodnik bazyliowy, zapiekanka z
          cukinii, polędwica z sosem grzybowym - czysta poezja.
          A dobra pizza, sałatki i makarony są na rogu ul. Józefa w FAbryce Pizzy, knajpa
          jest przytulna i nastrojowa, ostatnio powiększona o obszerne piwnice.
          • Gość: dyfre Re: restauracja w krakowie IP: 83.168.96.* 18.08.06, 20:18
            chaczapuri czy jakos tak nie wiem czy jeszcze jest bo byłem tam w
            zeszłym roku jest to w drodze na rynek stary w małej uliczce bardzo dobre
            jedzonko tanio samcznie byliśmy z moją kobięta pozytywanike rozczarowani
            • Gość: jackk3 Re: restauracja w krakowie IP: *.ptr.terago.ca 18.08.06, 21:00
              A gdzie jest ten 'rynek stary'?
              • Gość: dyfre Re: restauracja w krakowie IP: 83.168.96.* 19.08.06, 19:42
                chodzi mi o ten gdzie jest kościuł marjacki
                • Gość: jackk3 Re: restauracja w krakowie IP: *.ptr.terago.ca 21.08.06, 18:36
                  O widze ze turysta sie zdenerwowal. Nikt w Krakowie nie powie 'Rynek stary'.
                  Troche pokory...
                  Pzdr
                  • Gość: dyfre Re: restauracja w krakowie IP: 83.168.96.* 21.08.06, 20:48
                    hi mówie jak mi sie podoba i jak wszyscy wiedzą o co chodzi nie
                    jestem z krakowa a ze szczecina i sie nie zdenerwowałem tylko
                    wytłumaczyłem co i jak pozdrawiam
    • Gość: tom Re: restauracja w krakowie IP: 83.168.96.* 20.08.06, 21:25
      tylko tyle propozycji a czy jest bar mleczny na florjanskiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka