ampolion 08.08.06, 02:38 Czy chocolate chips sfreporter.com/artman/uploads/chocolate-chips.jpg są w Polsce dostępne? Jaka jest ich polska nazwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Chocolate chips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:12 Nie spotkałam się, ale bez problemu można zastąpić grubo (konkretnie) posiekaną czekoladą deserową lub gorzką (zależy od upodobań), nie mleczną - jeśli chcesz piec. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Chocolate chips 17.08.06, 02:40 Chodzi mi głównie o polską nazwę, ale jesli tego nie ma to trzeba by pewnie nazwę wymyslić. Chyba "łezki czekoladowe" byłyby najbliżej tego jak toto wygląda. Są dwdwojga rozmiarów, klasyczne wielkosci zielonego groszku i mini, o połowę mniejsze. Robione z czekolady mlecznej, półgorzkiej i białej także pinatowe. Do ciastek, lodów i co tam jeszcze. waxcocoon.com/shop/images/chocchips.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
pij.mleko Re: Chocolate chips 17.08.06, 02:52 Sa dostepne, ale nazwy sobie za nic nie przypomne :/ , to jest sprzedawane na wage a czy u opakowaniach - nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka różnie 17.08.06, 11:13 zależy od producenta - schwartau sprzedaje w pudełeczkach chyba wszystko pod nazwą posypki czekoladowej (tzn. i takie małe, czekoladowe pałeczki, i właśnie te malutkie stożki), jakaś inna firma nazwała to 'kropelki czekoladowe', też ładnie. mianem posypki niektóre firmy określają też wiórki (czekoladowe), a jeśli jadalna ozdoba jest okrągła, to wtedy zwykle nazywa sie czekoladową (albo np. cukrową) perełką Odpowiedz Link Zgłoś
pij.mleko Re: Chocolate chips 18.08.06, 00:07 Heh...pytam z ciekawosci, a dlaczego te czekoladki Cie zainteresowaly?? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Chocolate chips 18.08.06, 01:43 Żeby posługiwać się własciwymi terminami polskimi. Odpowiedz Link Zgłoś