Dodaj do ulubionych

Chocolate chips

08.08.06, 02:38
Czy chocolate chips
sfreporter.com/artman/uploads/chocolate-chips.jpg
są w Polsce dostępne? Jaka jest ich polska nazwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Chocolate chips IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:12
      Nie spotkałam się, ale bez problemu można zastąpić grubo (konkretnie) posiekaną
      czekoladą deserową lub gorzką (zależy od upodobań), nie mleczną - jeśli chcesz piec.
      • ampolion Re: Chocolate chips 17.08.06, 02:40
        Chodzi mi głównie o polską nazwę, ale jesli tego nie ma to trzeba by pewnie
        nazwę wymyslić. Chyba "łezki czekoladowe" byłyby najbliżej tego jak toto
        wygląda. Są dwdwojga rozmiarów, klasyczne wielkosci zielonego groszku i mini, o
        połowę mniejsze. Robione z czekolady mlecznej, półgorzkiej i białej także
        pinatowe. Do ciastek, lodów i co tam jeszcze.
        waxcocoon.com/shop/images/chocchips.jpg
        • pij.mleko Re: Chocolate chips 17.08.06, 02:52
          Sa dostepne, ale nazwy sobie za nic nie przypomne :/ , to jest sprzedawane na
          wage a czy u opakowaniach - nie wiem...
          • jottka różnie 17.08.06, 11:13
            zależy od producenta - schwartau sprzedaje w pudełeczkach chyba wszystko pod
            nazwą posypki czekoladowej (tzn. i takie małe, czekoladowe pałeczki, i właśnie
            te malutkie stożki), jakaś inna firma nazwała to 'kropelki czekoladowe', też ładnie.

mianem posypki niektóre firmy określają też wiórki (czekoladowe), a jeśli
            jadalna ozdoba jest okrągła, to wtedy zwykle nazywa sie czekoladową (albo np.
            cukrową) perełką
            • ampolion Re: różnie 17.08.06, 13:27
              Dziękuję.
    • pij.mleko Re: Chocolate chips 18.08.06, 00:07
      Heh...pytam z ciekawosci, a dlaczego te czekoladki Cie zainteresowaly??
      • ampolion Re: Chocolate chips 18.08.06, 01:43
        Żeby posługiwać się własciwymi terminami polskimi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka