Gość: kasia IP: *.lodz-doly.sdi.tpnet.pl 18.02.03, 13:30 Dziewczyny, czy możecie podać sprawdzone przepisy na potrawy -dietetyczne- gotowane na parze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: Potrawy gotowane na parze 18.02.03, 13:42 Najprostsze na świecie - brokuły. Gotujesz je na parze aż zmiękną. O wiele lepsze niż rozciapciane z wody. Bardzo lubię tak ugotowane brokuły maczać w sosie tzatzikopodobnym, czyli jogurt + trochę startego ogórka + ząbek czosnku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJKA Re: Potrawy gotowane na parze IP: 195.117.68.* 18.02.03, 20:39 na parze mam taki szybki obiad ,jak wracam w sobotę z pracy i bolą mnie nogi, więc mi się nie chce stać w kuchni, Rano obsypuję jarzynką kurczaka najlepiej nóżki i wstawiam do lodówki jak przychodzę,to do sita pierwszego wkładam tegoż kurczaka a do drugiego sita różne warzywka mrożonę, często też kapustę włoską . ustawiam wszystko i gotuję ok. 40-50 min. a ja w tym czasie siedzę odpoczywam i piję kawę. często ziemniaczki układam obok warzyw, a jak planuję b.dużo warzyw i ziemniaki się nie mieszczą to na wolnym ogniu i w głębokiej wodzie gotuję ryż naturalny bardzo dobry nie wymagający zdolności kulinarnych i dietetyczny obiad .pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Potrawy gotowane na parze IP: 217.20.192.* 18.02.03, 21:12 hania_76 napisała: > Najprostsze na świecie - brokuły. Gotujesz je na parze aż zmiękną. O wiele > lepsze niż rozciapciane z wody. Bardzo lubię tak ugotowane brokuły maczać w > sosie tzatzikopodobnym, czyli jogurt + trochę startego ogórka + ząbek czosnku. a ja zawsze gotuje brokuly w wodzie i nigdy mi nie wyszly rozciapciane. jak zbyt dlugo gotujesz, to i na parze sie rozgotuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Potrawy gotowane na parze IP: *.tele2.pl 18.02.03, 20:58 ten brzmi niezle na pulpeciki: polki.wp.pl/wiadomosc.html?wid=287063&kat=1664&widn=%3Cb%3EDietetyczne%20pulpeciki%3C%2Fb%3E&katn= Jakby link nie dziaqlal, bo jakis podejrzany, to wejdz na www.polki.pl i potem na mistrzyni kuchni i wpsiz w wyszukiwarke "na parze". Sama szukalam tych pulpecikow niedawno;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: Potrawy gotowane na parze IP: *.prem.tmns.net.au 18.02.03, 21:31 Chinskie kulki z mielonej wieprzowiny ( i nie tylko) i wszelkie dim sims sa znakomite na parze.. ;))) to tak by sie troche podroczyc... Senin Odpowiedz Link Zgłoś