Gość: Mia IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.06, 15:28 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: Co zrobic z gruszek 15.08.06, 15:30 Mozna krzeselko, mydelko, sadelko - kwestia determinacji. Jakbys tak zawezila problem, mozna by ukonkretnic odpowiedz. Chodzi o przetwory? Ciasta? Salatke? Danie glowne? Zupe? Masz jedna gruszke czy piec ton? Twarde sa one czy rozpackuja się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mia Re: Co zrobic z gruszek IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.06, 16:01 Przepraszam za zbyt ogolne zapytanie. Gruszek mam ok. 30 kg, so twarde, a wiec moga troche byc przechowane. Mam tez ok. 5 kg spadow, sa one rowniez twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Co zrobic z gruszek 16.08.06, 00:52 O jezusie, 30 kilo, hm. Jakbys tak dwie trzecie rozdala, to problem by sie zmniejszyl :) Z reszty mozesz zrobic kompoty, gruszki w occie, wrzucic w sloiki gruszki z winem i korzeniami, zrobic przecier gruszkowy (w mikrofali), dzem (ze skorka cytrynowa i imbirem np). No i - kupic suszarke do owocow i warzyw i ususzyc tyle, ile sie da. Na swiezo szybko Ci sie znudza, ale dopoki nie, sprobuj tarty tatin z gruszkami albo salatek z gruszkami i kozim/plesniowym serem. Poszukaj w googlach i na forach (tym i galerii). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: Co zrobic z gruszek IP: *.spray.net.pl 16.08.06, 01:19 Tu masz gruszki w syropie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=27529056&a=30342893 Znalazłabym Ci więcej przepisów, które wypróbowałam, ale cholerny Explorer co chwilę mi się zamyka. Wrzuć "gruszki" w wyszukiwarkę w Galerii Potraw, w tym i w zeszłym roku. Ze świeżych gruszek polecam na słodko tarte tatin, a na wytrawnie tartę z gruszkami i serem pleśniowym. Odpowiedz Link Zgłoś