Gość: mimi IP: *.chello.pl 23.08.06, 00:15 Przywiozłam sobie z Puńska. Teraz chciałabym kupić taki w Warszawie, może ktoś gdzieś widział , ktokolwiek wie gdzie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: A nie lepiej i prościej sobie upiec? 23.08.06, 08:38 Co prawda nie jestem fanem gotowych mieszanek ale na początek żeby złapać bakcyla to czemu nie. Popatrz tutaj: www.chlebpolski.pl/rec/rec39.html mieszanki w większości sklepów są ogólnie dostępne. Odpowiedz Link Zgłoś
dzowa Re: A nie lepiej i prościej sobie upiec? 23.08.06, 08:40 W Łodzi jest w każdym Tesco chyba na mąkach :) Pozdrawiam - Smacznego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:54 nie wiem czy dokładnie taki, ale w Leclercu ze 3 rodzaje są/nie zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:07 Jak masz kogoś znajomego w Szczecinie ;-) to go poproś, jest taka dobra piekarnia, Asprod i oni robią właśnie chleb litewski z kminkiem. W ogóle mają duży wybór dobrych chlebków. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Sprowadzanie chleba ze Szczecina lub Gdańska 23.08.06, 11:09 do warszawy - zaraz padnę ze śmiechu. A może przesyłką konduktorską (25 zł)? Chleb droższy od poledwicy. No gdzie są granice absurdu????? :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: Sprowadzanie chleba ze Szczecina lub Gdańska 23.08.06, 14:04 drogi Ba_nito dobry,niefałaszowany litewski chleb jest świeży przez 2 tygodnie , mozna go doskonale wysłac paczka Poczty Polskiej za 8zł przy wadze do 2 kg i gdyby ktoś mnie o to poprosił to bym wysłała bo życzliwa ze nie osoba. Poza tym czasami człowiek ma okazje poprosic o przysługę jakiegoś znajomego który bywa w takim miejscu. Tym sposobem moi sąsiedzi robią zakupy w Niemczech bo mąż bywa regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Czy naprawdę trzeba tłumaczyć aż tak 23.08.06, 15:55 proste rzeczy? To już na Podlasie bliżej, tam tego chleba dostatek. Po za tym dla MNIE jest to śmieszne - dla kogoś innego niekoniecznie. Autorka postu pytała wyraźnie o Warszawę - a nie Szczecin, Gdańsk czy lotnisko Tempelhoff.))) Regularnie robię zakupy w obwodzie Kaliningradzkim - i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Sprowadzanie chleba ze Szczecina lub Gdańska 29.09.06, 21:29 Do B.: widuję go w nowojorskich supermarketach. W takim razie może... ;<) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re:chleb litewski w Gdańsku IP: *.centertel.pl 25.04.14, 17:21 W Gdansku powstał sklep z litewskimi produktami, Gdańsk Oliwa, ul. krzywoustego Odpowiedz Link Zgłoś
dariamax Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 10:32 W Gdańsku z piekarni Mielnika rewelacyjny , krajany z takich dużych bochnów i długo świeży. Mielnik rzeczywiście sprowadził piekarza z Litwy zeby nauczył pracowników wyrobu tego chleba. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 11:35 Widzialam w Albercie na Zajaczka, mial mnostwo kminku, ale byl zapakowany w torebke plastikowa, wiec nie wiem czy to o to chodzi, pewnie okaze sie, ze jest to jakas nędzna podróbka :-( Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 12:30 Bywal - nie wiem, czy nadal jest - oryginalny, sprowadzany z Litwy - w garmazerii 'leniwa gospodyni' na Nowowiejskiej przy pl. Politechniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kizhook Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.tvk.torun.pl 23.08.06, 18:56 w Piotrze i Pawle bywał Odpowiedz Link Zgłoś
edeka5 Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 19:07 W Warszawie kupowałam chleb litewski z piekarni Oskroby w Celestynowie. Zarówno krojony, jak i cały. Oskroba dostarcza chleb m.in. do Marcpolu, Geanta. www.oskroba.pl/produkt.php?id_podkat=19&id_kat=1&id_produktu=7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.adsl.proxad.net 23.08.06, 20:23 Czesto w Marcpolu i Leclercu. Odpowiedz Link Zgłoś
j_aga Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 24.08.06, 09:49 W Warszawie przy stcji PKP Włochy w jednej z budek z pieczywem. Przywożą we wtorki i czwartki (chyba, że przez wakacje coś się zmieniło).Czasami jest opóźnienie, jeśli dłużej samochód stoi na granicy, albo ma jakieś inne kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:14 1) w Albercie przy Wolskiej 2) na bazarku na Bródnie (tam jest b.d.b) - jezli lokalizacja Ci odpowiada, podam bliższe detale Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 25.08.06, 18:05 Gość portalu: Ola napisał(a): > 1) w Albercie przy Wolskiej 2) na bazarku na Bródnie (tam jest b.d.b) - jezli > lokalizacja Ci odpowiada, podam bliższe detale w Albercie w Galerii Mokotow! wlasnie sie opycham oryginalnym litewskim chlebem z kminkiem. Bylem teraz w Supraślu w Puszczy Knyszyńskiej, tam codziennie swiezy chleb przywozą z Litwy, kilkanascie rodzajow... Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula sprowadzany z Litwy jest w Hali Banacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:41 poza tym mysle ze mozna kupic coc robionego na wzor u nas na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: sprowadzany z Litwy jest w Hali Banacha 25.08.06, 18:07 Gość portalu: anula napisała: > poza tym mysle ze mozna kupic coc robionego na wzor u nas na miejscu Czy w hali Banacha jest oryginalny kwas chlebowy z Litwy w takich dużych pękatych butelkach 1,5 litrowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgrocik Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.europe.hp.net 12.09.06, 16:57 W zeszłym roku mozna było kupić chleb litewski sprowadzany z Mariampola w delikatesach przy Pl. Unii Lubelskiej. Niestety nie wiem czy jeszcze mozna go kupić, bo wyprowadziłem się z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.chello.pl 29.09.06, 19:59 Dzięki wielkie kochani!!! NA forum wpadłam po długiej nieobecności i wiem już , że chleb mój ulubiony w Warszawie znajdę. Mogę miec tez dostawę z Gdańska, he , he bynajmniej nie kurierem. Oczywiście są granice absurdu, ale łakomstwo moje jest wielkie, i upodobania wyrafinowane nieco. O.K. trafiłam parę razy na chleb litewski w markecie Europa czy jakoś tak na Wilsona. DAleko mu było do tego z Puńska i był bez kminku, ale i tak poluję .... Pozdrawiam WAs. PA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 22:01 może założycielka wątku już po 8 latach nie żyje tak długo czekała na twoją informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x myslisz, ze tylko ona lubi chleb litewski? IP: *.unitymediagroup.de 29.10.14, 22:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red Chleb z litwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.15, 18:09 W warszawskich sklepach Piotr i Paweł od dzisiejszego dnia można kupić CHLEB SPROWADZANY Z LITWY. Ceny są bardzo dobre i dużo niższe niż w Almach. Odpowiedz Link Zgłoś