Dodaj do ulubionych

chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić

IP: *.chello.pl 23.08.06, 00:15
Przywiozłam sobie z Puńska. Teraz chciałabym kupić taki w Warszawie, może ktoś
gdzieś widział , ktokolwiek wie gdzie.

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: A nie lepiej i prościej sobie upiec? 23.08.06, 08:38
      Co prawda nie jestem fanem gotowych mieszanek ale na początek żeby złapać
      bakcyla to czemu nie. Popatrz tutaj:
      www.chlebpolski.pl/rec/rec39.html
      mieszanki w większości sklepów są ogólnie dostępne.
      • dzowa Re: A nie lepiej i prościej sobie upiec? 23.08.06, 08:40
        W Łodzi jest w każdym Tesco chyba na mąkach :)
        Pozdrawiam - Smacznego :)
    • Gość: g Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:54
      nie wiem czy dokładnie taki, ale w Leclercu ze 3 rodzaje są/nie zawsze
    • Gość: szczecinianka Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:07
      Jak masz kogoś znajomego w Szczecinie ;-) to go poproś, jest taka dobra
      piekarnia, Asprod i oni robią właśnie chleb litewski z kminkiem. W ogóle mają
      duży wybór dobrych chlebków.
      • ba_nita Re: Sprowadzanie chleba ze Szczecina lub Gdańska 23.08.06, 11:09
        do warszawy - zaraz padnę ze śmiechu. A może przesyłką konduktorską (25 zł)?
        Chleb droższy od poledwicy. No gdzie są granice absurdu????? :-DDDDD
        • dariamax Re: Sprowadzanie chleba ze Szczecina lub Gdańska 23.08.06, 14:04
          drogi Ba_nito dobry,niefałaszowany litewski chleb jest świeży przez 2
          tygodnie , mozna go doskonale wysłac paczka Poczty Polskiej za 8zł przy wadze
          do 2 kg i gdyby ktoś mnie o to poprosił to bym wysłała bo życzliwa ze nie
          osoba. Poza tym czasami człowiek ma okazje poprosic o przysługę jakiegoś
          znajomego który bywa w takim miejscu. Tym sposobem moi sąsiedzi robią zakupy w
          Niemczech bo mąż bywa regularnie.
          • ba_nita Re: Czy naprawdę trzeba tłumaczyć aż tak 23.08.06, 15:55
            proste rzeczy? To już na Podlasie bliżej, tam tego chleba dostatek. Po za tym
            dla MNIE jest to śmieszne - dla kogoś innego niekoniecznie. Autorka postu pytała
            wyraźnie o Warszawę - a nie Szczecin, Gdańsk czy lotnisko Tempelhoff.)))
            Regularnie robię zakupy w obwodzie Kaliningradzkim - i co z tego?
        • ampolion Re: Sprowadzanie chleba ze Szczecina lub Gdańska 29.09.06, 21:29
          Do B.:
          widuję go w nowojorskich supermarketach. W takim razie może...
          ;<)
        • Gość: monika Re:chleb litewski w Gdańsku IP: *.centertel.pl 25.04.14, 17:21
          W Gdansku powstał sklep z litewskimi produktami, Gdańsk Oliwa, ul. krzywoustego
    • dariamax Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 10:32
      W Gdańsku z piekarni Mielnika rewelacyjny , krajany z takich dużych bochnów i
      długo świeży. Mielnik rzeczywiście sprowadził piekarza z Litwy zeby nauczył
      pracowników wyrobu tego chleba.
    • aagnes Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 11:35
      Widzialam w Albercie na Zajaczka, mial mnostwo kminku, ale byl zapakowany w
      torebke plastikowa, wiec nie wiem czy to o to chodzi, pewnie okaze sie, ze jest
      to jakas nędzna podróbka :-(
    • illiterate Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 12:30
      Bywal - nie wiem, czy nadal jest - oryginalny, sprowadzany z Litwy - w
      garmazerii 'leniwa gospodyni' na Nowowiejskiej przy pl. Politechniki.
      • Gość: kizhook Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.tvk.torun.pl 23.08.06, 18:56
        w Piotrze i Pawle bywał
    • edeka5 Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 23.08.06, 19:07
      W Warszawie kupowałam chleb litewski z piekarni Oskroby w Celestynowie.
      Zarówno krojony, jak i cały. Oskroba dostarcza chleb m.in. do Marcpolu, Geanta.
      www.oskroba.pl/produkt.php?id_podkat=19&id_kat=1&id_produktu=7
    • Gość: lu Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.adsl.proxad.net 23.08.06, 20:23
      Czesto w Marcpolu i Leclercu.
    • j_aga Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 24.08.06, 09:49
      W Warszawie przy stcji PKP Włochy w jednej z budek z pieczywem. Przywożą we
      wtorki i czwartki (chyba, że przez wakacje coś się zmieniło).Czasami jest
      opóźnienie, jeśli dłużej samochód stoi na granicy, albo ma jakieś inne kłopoty.
      • Gość: Ola Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:14
        1) w Albercie przy Wolskiej 2) na bazarku na Bródnie (tam jest b.d.b) - jezli
        lokalizacja Ci odpowiada, podam bliższe detale
        • qubraq Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić 25.08.06, 18:05
          Gość portalu: Ola napisał(a):

> 1) w Albercie przy Wolskiej 2) na bazarku na Bródnie (tam jest b.d.b) - jezli
          > lokalizacja Ci odpowiada, podam bliższe detale

w Albercie w Galerii Mokotow! wlasnie sie opycham oryginalnym litewskim chlebem
          z kminkiem.
          Bylem teraz w Supraślu w Puszczy Knyszyńskiej, tam codziennie swiezy chleb
          przywozą z Litwy, kilkanascie rodzajow...
          Andrzej
    • Gość: anula sprowadzany z Litwy jest w Hali Banacha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 11:41
      poza tym mysle ze mozna kupic coc robionego na wzor u nas na miejscu
      • qubraq Re: sprowadzany z Litwy jest w Hali Banacha 25.08.06, 18:07
        Gość portalu: anula napisała:

> poza tym mysle ze mozna kupic coc robionego na wzor u nas na miejscu

Czy w hali Banacha jest oryginalny kwas chlebowy z Litwy w takich dużych
        pękatych butelkach 1,5 litrowych?
    • Gość: mgrocik Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.europe.hp.net 12.09.06, 16:57
      W zeszłym roku mozna było kupić chleb litewski sprowadzany z Mariampola w
      delikatesach przy Pl. Unii Lubelskiej. Niestety nie wiem czy jeszcze mozna go
      kupić, bo wyprowadziłem się z Warszawy
      • Gość: mimi Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.chello.pl 29.09.06, 19:59
        Dzięki wielkie kochani!!! NA forum wpadłam po długiej nieobecności i wiem już ,
        że chleb mój ulubiony w Warszawie znajdę. Mogę miec tez dostawę z Gdańska, he ,
        he bynajmniej nie kurierem. Oczywiście są granice absurdu, ale łakomstwo moje
        jest wielkie, i upodobania wyrafinowane nieco. O.K. trafiłam parę razy na chleb
        litewski w markecie Europa czy jakoś tak na Wilsona. DAleko mu było do tego z
        Puńska i był bez kminku, ale i tak poluję .... Pozdrawiam WAs. PA
    • Gość: gość Re: chleb litewski z kminkiem - gdzie można kupić IP: *.dynamic.chello.pl 29.10.14, 22:01
      może założycielka wątku już po 8 latach nie żyje tak długo czekała na twoją informację
      • Gość: x myslisz, ze tylko ona lubi chleb litewski? IP: *.unitymediagroup.de 29.10.14, 22:43
    • Gość: red Chleb z litwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.15, 18:09
      W warszawskich sklepach Piotr i Paweł od dzisiejszego dnia można kupić CHLEB SPROWADZANY Z LITWY. Ceny są bardzo dobre i dużo niższe niż w Almach.
      • qubraq Re: Chleb z litwy 21.03.15, 14:21
        Dzięki! Mam PiP'a koło siebie ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka