Gość: anat IP: *.acn.waw.pl 23.10.06, 14:06 Witam czy ktoś dysponuje przepisem na tort bezowo bananowy taki jaki jest dostępny w Tchibo? a. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illiterate Re: Tort bezowo-bananowy 23.10.06, 18:31 Tort bezowo-bananowy, jak i inne wypieki, ktore sprzedaje Tchibo, pochodza z Misianki. A Misianka strzeze swoich receptur jak oka w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia_i_werka Re: Tort bezowo-bananowy IP: *.aster.pl 23.10.06, 18:39 Hehe tez jesteś jego fanką? Bo ja go wręcz ubóstwiam:-)) Nie mogę sobie odmówić chociaż raz na kilka dni.Mój number one a zaraz za nim ormiański.Już kiedys przerzucałam wyszukiwarkę ale fakt-receptura starannie skrywaną jest:-( Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Tort bezowo-bananowy 23.10.06, 20:41 Lubie rozne rzeczy z Misianki :) Przepisow pilnuja, ale predzej czy pozniej wyplyna - ktos sie w koncu wygada i mam nadzieje, ze tego dozyje :) A - na galerii jest ich przepis na szarlotke (podano go raz w "Kuchni", wieki temu), a ja mam sciagniety z sieci ich przepis na pasche z biala czekolada: Pascha z białą czekoladą Porcja: 493 kcal Przygotowanie: 25 minut Na 10 porcji 2 l tłustego mleka, 6 jajek, 0,6 l śmietany (22%), szklanka cukru pudru, kostka masła, aromat (cytrynowy, pomarańczowy lub waniliowy - do wyboru), 150 g rodzynek, opakowanie podłużnych biszkoptów, garść płatków migdałowych, tabliczka białej czekolady Mleko zagotować. Jajka zmiksować ze śmietaną i zalać gorącym mlekiem. Chwilę gotować na małym ogniu, aż masa się zwarzy. Następnie wylać ją na kilkakrotnie złożoną gazę i dobrze odcisnąć. Rodzynki sparzyć. Masło utrzeć z cukrem pudrem, wymieszać z serem, częścią rodzynek i aromatem. Tortownicę wyłożyć biszkoptami, rozsmarować na nich masę serową. Paschę polać rozpuszczoną na parze czekoladą, posypać rodzynkami i płatkami migdałów. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
pinos Re: Tort bezowo-bananowy 24.10.06, 22:20 Misiankowy tort bezowy mocca: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=45777504&a=46014505 Tort ormiański: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11700470&a=13071675 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Tort bezowo-bananowy IP: 83.238.108.* 24.10.06, 09:30 Tak ten tort jest the best. Jakiś rok temu Misia Zielińska podawała na niego przepis w tv - niestety nie zapisałam. Ja jeszcze ubostwiam macedoński - słodki ale wyśmienity... Odpowiedz Link Zgłoś
z00sia Re: Tort bezowo-bananowy 24.10.06, 16:15 tez go uwielbiam, chcialabym go upiec dla dziecka na urodzinki, myslicie ze mozna zamowic caly ale nie w tchibo, bo bym chyba zbankrutowala... Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Tort bezowo-bananowy 24.10.06, 20:16 Jesli jestes z Wawy, udaj sie do Misianki w Parku Skaryszewskim. Ceny o wiele bardziej przystepne, niz w Tchibo. Odpowiedz Link Zgłoś