daga993 26.10.06, 11:29 Mam zamiar zakupić parowar. Nie wiem tylko na co zwracać uwagę. Czy ktoś z Was ma sprawdzone przepisy dotyczące gotowania na parze. Bardzo proszę o informację Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magiggii Re: Parowar 27.10.06, 14:39 Ja juz prawie dwa latka uzywam parowaru i bardzo go sobie chwale.Na co należy zwracać uwage przy kupnie(przynajmniej ja na to patrzylam):zegar mechaniczny(w razie awarii latwiej o wymiane),dobry dostep do pojemnika z woda(chodzi o latwosc jego mycia,odkamieniania),mozliwosc uzupelniania wody w trakcie gotowania bez koniecznosi zdejmowania pojemnikow,trzy pojemniki do gotowania,ile miejsca zajmuje po zlozeniu(moj po zlozeniu zajmuje niewiele wiecej miejsca niz sam "dystrybutor"pary,wszystkie pojemniki skladaja sie jeden do drugiego i po przewroceniu do góry dnem nakrywam nimi "dystrybutor"). Co do potraw to musze powiedziec ze wszystkie warzywka wychodza z niego rewelacyjne bez dodawania soli(głownie do tego jest przez nas uzytkowany).Ryż zawsze na sypko.Gotowana rybka nie rozpada sie.Piers z kurczaka odpowiednio doprawiona jest mieciutka i smaczna. Naprawde polecam i zycze udanego zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś