Dodaj do ulubionych

jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/

11.11.06, 06:24
Wlasnie kupilam to i niebardzo wiem jak to dziala, bo
www.donaldson.com.au/products.php?action=viewProduct&id=251
ma takie krotkie nozki, to przeciez bedzie zanurzeone w wodzie.

czy jak sie robi na parze tzn ta woda jest na ogniu i para "gotuje" jarzyny?

Mam starsze urzadzenie - jeden garnek dzedzakowy wkladany w drugi normalny i
jakos to wyglada mi lepiej niz to urzadzenie w linku.

Bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: eia Re: jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:20
      Wody do gotowania na parze daje się minimalną ilość; kupiłam ostatnio taki
      koszyczek za 5zł:-)
      • muscovado Re: jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/ 11.11.06, 13:43
        wody dajesz tyle, zeby te nóżki zakryć. Gotujesz na małym ogniu, koniecznie pod
        przykryciem. Jest bardzo przydatne to cudo. I mało miejsca w kuchni zajmuje.
        :)
        • barona Re: jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/ 13.11.06, 09:26
          Bardzo bardzo dziekuje Wam dziewczynki, a juz myslalam ze kupilam cos nic
          niewartego.
          • barona Re: jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/ 13.11.06, 21:58
            To jeszcze ja. Wlasnie zauwazylam ze to urzadzenie nie wchodzi do malych
            garnkow niestety. Ja myslalam ze ono jest takie przystosowalne do ronych
            rozmiarow.
            • pinkink2 alez jest! 14.11.06, 07:52
              barona napisała:
              Ja myslalam ze ono jest takie przystosowalne do ronych
              > rozmiarow.

Alez jest!))
              Kiedy wsadzasz do malego garnka, koszyczek nie jest w pelni rozwiniety, jest jak
              paczek ze zwinietymi platkami ; kiedy wsadzasz do duzego, po prostu sie
              wyprostowuje.
              Tez mam to urzadzenie, ale praktycznie go nie uzywam. Siedzi sobie gdzies w
              kacie na polce.
    • ampolion Re: jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/ 14.11.06, 03:37
      Nie tylko jarzyny, można i mięso:
      www.hormel.com/templates/knowledge/knowledge.asp?catitemid=36&id=423
      • barona O jeny!!! 14.11.06, 10:19
        1. przypalil mi sie garnek, w ktorym stalo to urzadzenie jak parowalam kalafior
        dalam do garnka wody by zanurzyc nozki, do urzadzenia kalafior, na to pokrywaka
        i spalil sie :-(

2. A co do garnka to jest taka tacka przy tym urzadzeniu i wlasnie ta tacka nie
        miesci sie do malego garnk.a

• trufelka Re: jak dziala to urzadzenie do jarzyn na parze/ 16.11.06, 21:00
      Ja osobiscie probowalam ten ktory masz i tez nie lubie go- nie ma mozliwosci by
      dodac dosyc wody, no i oczywiscie ze to minimum zakrywajace nozki wkoncu
      wyparowuje i garnek sie przypala.

Ja mam tez taki mniejszy garnek ala cedzaik, ktory wkladam w drugi garnek.
      Jest dosc miejsca na wode i nie ma nigdy problemow.
      I na parze szybciej sie robi niz gotujac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka