joko5 11.12.06, 22:33 Czy w ten weekend mogę upiec już piernik kętrzyńki na święta i jak go przechowywać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joko5 Re: piernik kętrzyński 12.12.06, 09:28 Nigdy nie piekłam piernika, a z tego co czytam to powinien poleżakować trochę dlatego moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: piernik kętrzyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 09:45 taki z gotowej mieszanki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: piernik kętrzyński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 15:12 to jest piernik tylko z nazwy Ma korzenny smak i kolor piernikowy-nie krytykuję, jest niezły, jak na gotowca. Ale z piernikiem, takim, który musi leżakować ma niewiele wspólnego. Krótko mówiąc to raczej ciasto o smaku piernikowym, najlepiej upiec tuż przed (dzień przed) Wychodzi miękki i taki juz zostaje. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: piernik kętrzyński 12.12.06, 19:35 Wszyscy go zachwalają, więc na pierwszy wypiek wybrałam właśnie ten, potem pewnie spróbuję taki prawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: piernik kętrzyński IP: 85.112.196.* 12.12.06, 20:42 Możesz upiec teraz i zjeść, tak na próbę. Zobaczysz co ci wyjdzie. Ten piernik zachowuje się tak jak każde ciasto z torebki. Na drugi dzień zaczyna schnąć. Ten na święta proponuję upiec w wigilię, będzie w sam raz. Odpowiedz Link Zgłoś