Dodaj do ulubionych

jaki majonez? jest the best

• Gość: Maggie Re: jaki majonez? jest the best IP: *.SNVACAID.covad.net 07.05.03, 20:59
      Najlepszy jest Best Foods, w Polsce chyba sprzedawany jako Hellman's.
      A tak apropos, to czasem warto zrobic swoj wlasny, na przyklad do podania z
      karczochami czyli krabami przy wiekszych okazjach...Pycha! Goscie na pewno
      zauwaza.
      • gosc_niedzielny Re: jaki majonez? jest the best 08.05.03, 16:31
        Gość portalu: Maggie napisał(a):

> Najlepszy jest Best Foods, w Polsce chyba sprzedawany jako Hellman's.
        > A tak apropos, to czasem warto zrobic swoj wlasny, na przyklad do podania z
        > karczochami czyli krabami przy wiekszych okazjach...Pycha! Goscie na pewno
        > zauwaza.

JEST DO KITU SAM TLUSZCZ KIELECKI JEST OK!
    • Gość: jaaaa Re: jaki majonez? jest the best IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 21:04
      Motyl jest bardzo dobry,
      Hellmans light,
      Winiary jogurtowy
      • mika49 Re: jaki majonez? jest the best 22.05.03, 22:41
        najlepszy to Pegaz nie czuje się oliwy i jest do wszystkiego
    • Gość: Myszactwo Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:37
      Zaden, wszystkie sa paskudne. Do salatek jogurt naturalny jest lepszy.
      • Gość: Ona Re: jaki majonez? jest the best IP: 212.244.226.* 23.05.03, 07:43
        Ze względów dietetycznych najlepszy jogurt...ale jakos niezbyt mi smakuje
        sałatka z tunczyka z jogurtem naturalnym. Nie ma to jak majonez,szkoda że ma
        tyle kalorii :(
    • nocny_fryzjer Re: jaki majonez? jest the best 23.05.03, 09:53
      ministryofsound napisał:

kielecki do wszystkiego
      • ewiesia1 Re: jaki majonez? jest the best 27.05.03, 09:39
        Kielecki, absolutnie kielecki i żaden inny. :-)

• Gość: Saba Re: jaki majonez? jest the best IP: *.jelenia.com 22.09.03, 17:35
      Najlepszy majonez to Winiary.Jest bardzo pyszny!!!
    • z0rr0 Re: jaki majonez? jest the best 22.09.03, 19:10
      Tylko Winiary dekoracyjny!
      Niezły jest też Krakus, ale bardzo trudno go kupić.
      Krakus jest rzadszy od większości majonezów - tłumaczę to mniejszą ilością
      chemii.
    • zawirowana Re: jaki majonez? jest the best 23.09.03, 10:31
      ja uwielbiam kielecki
      mieszkam w Łańcucie i jeszcze w zeszłum roku nie mogłam go dostać, teraz mogę
      go kupić w sklepie Centrum
      na drugim miejscu postawię "Winiary"
      Helamans(przepraszam za niepoprawna pisownie) jest okropny
    • Gość: mayo clinic Re: jaki majonez? jest the best IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 10:49
      Firmy Moss "Napoleosnki".Nie polecam podroby Mosspol.
      Kielecki tez jest w sumie spox.
      Majonezy typu light to w ogole jakas pomylka.Oszukiwanie samego siebie
    • Gość: karol Re: jaki majonez? jest the best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:26
      do kanapek - kielecki
      niestety mam niedobre wspomnienia z łączeniem go
      z sałatką jarzynową - 2 razy wychodziła mi brzydko wyglądająca maź

toteż do sałatki używam tylko Winiary dekoracyjny
      i sałatka ma wygląd jak trzeba i dobry smak

pozdrawiam
    • Gość: koko Re: jaki majonez? jest the best IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:19
      Popieram wszystkich którzy lubią majonez kielecki
      Jest przepyszny !!!!!!
    • Gość: m77 KIELECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 80.48.232.* 07.10.03, 09:48
      zdecydowanie absolutnie
    • mantha Re: jaki majonez? jest the best 07.10.03, 10:35
      Poniewaz majonez kielecki jest uwielbiany przez prawie wszystkich, kupilam
      ostatnio, otworzylam, sprobowalam i ... zalamalam sie. byl okropnie kwaśny
      (nie przeterminowany bo do polowy grudnia termin ważności). byc moze jest to
      wlasnie cecha, ktoa tak wszystkim odpowiada, ale czy majonez nie powinien byc
      łagodniejszy??
      • Gość: edc Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 09:19
        Kielecki jest zdecydowanie za kwaśny.
        • Gość: nesca Re: jaki majonez? jest the best IP: *.block.alestra.net.mx 18.02.05, 22:52
          to niemozliwe
    • Gość: kasik Re: jaki majonez? jest the best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 10:41
      ja uwilebiam z winiar, nawet hallmans tak nie smakuje.. ;)
      • Gość: Kasia Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 11:17
        Winiary light!!!!
        • Gość: ja Re: Winiary-1 m-ce w rankingu IP: *.acn.pl 07.10.03, 12:33
          porównano majonezy
          wygrały winiary
          okazuje się,że jako jedyny nie ma konserwantów

kielecki nie miał za wysokich not
          dlatego go porzuciłam
          • Gość: ewiesia1 Re: Winiary-1 m-ce w rankingu IP: *.exbud.com.pl / *.complex.com.pl 07.10.03, 13:08
            Bzdety w tym rankingu popisano i tyle. Takie same konserwanty ma kielceki
            jak te "bez konserwantów" . Kwas cytrynowy nie jest szkodliwy, a czemu ktoś
            uznał, że w jednym majonezie to jest konserwant, a w drugim nie - to ja nie
            kumam.
      • tilden71 Re: jaki majonez? jest the best 21.02.06, 14:27
        kielecki jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • z0rr0 Re: jaki majonez? jest the best 07.10.03, 13:00
      Wygląda na to że zachwalanie tu na liście majonezu kieleckiego to robota
      marketingowców z Kielc.

Kielecki to przeciętny majonez o smaku octowym. Pamiętam dobrze takie majonezy
      z czasów komuny. Miałem wtedy majonezowstręt do wszelkich "kupnych" majonezów.
      Dopiero Winiary spowodowały, że przestałem majonez robić, a zacząłem kupować.
      Potem pojawił się Hellmans - spróbowałem i powiedziałem - nigdy tego świństwa
      nie kupię.
      Kiedyś trafiłem na majonez Krakusa - nieco gorszy od Winiar, nie tak sztywny,
      inny smak - ale całkiem przyzwoity.
      Teraz spróbowałem Kieleckiego - i nigdy go już nie kupię. Jak będę chciał mieć
      majonez octowy, to dodam octu do Winiar.

Pzdr- z0rr0
      • Gość: ewiesia1 Re: jaki majonez? jest the best IP: *.exbud.com.pl / *.complex.com.pl 07.10.03, 13:12
        Jestem co prawda z Kielce, ale na pewno nie marketingowcem producenta, a
        zwykłym konsumentem. Co do opinii na przeróżnych forach polecam poczytanie
        podobnych wątków na mniammniam.pl, w klubie Miłośników Majonezu Kieleckiego w
        dodatku lokalnym do gazety i paru innych miejscach. Wszędzie marketingowcy
        zachwycają się tym majonezem czy jak? Znajomym w róznych miejscach Polski,
        gdzie "kielecki" jest niedostępny wożę go w prezencie , na ich wyraźne
        życzenie. Też marketingowcy?
        • Gość: ja Re: jaki majonez? jest the best IP: *.acn.pl 07.10.03, 19:46
          Nie ciskaj się tak.
          Badaniom zostało poddanych kilka majonezów.
          Badane były w laboratorium,gdzie dokładnie zbadano ich skład.
          Nie podaję,co jest napisane na etykiecie.
          Bo takiej informacji na winiarach NIE MA!

A co do kieleckiego,to w opisie uwzględniono ten octowy posmak właśnie.Jako
          minus oczywiście.

• Gość: niteczka Kielecki ponad wszystko! IP: 217.96.6.* 14.10.03, 18:26
      Tak sie przyzwyczailam do jego "octowego", jak ktos okreslil, smaku, ze nie
      smakuja mi juz inne.
      A salatka jarzynowa wychodzi wspaniale - z innymi majonezami juz nie jest taka
      dobra.
    • Gość: Aga Re: jaki majonez? jest the best IP: *.wp3.ptc.pl 15.10.03, 21:29
      Tylko rzymski Fruktusa.
      • Gość: rennia WINIARY IP: *.icpnet.pl 25.05.05, 16:37
        1. "Winiary" dekoracyjny na pierwszym miejscu, chociaż ostatnia partia (jakoś
        miesiąc temu) za bardzo śmierdziała octem. Teraz juz jest lepiej albo sie
        przyzwyczaiłam
        2. "Kielecki" - przypomina mi smak właśnie kielecczyzny, gdzie spędzałam
        wakacje i żadnego innego majonezu tam nie było
        3. "Pegaz" jest najbardziej naturalny - nie ma w nim żadnych E, ale w smaku
        trochę jałowy

Najbardziej BLEEEE i FUJJJ są Helmansy: jak odkręcam słoik to odrzuca mnie
        zapach acetonu do zmywania panzokci. Niestety teraz muszę zjeść to
        poaskudztwio, bo ostatnio w moim sklepie zabrakło Winiar:(
    • sntx Re: jaki majonez? jest the best 31.10.03, 11:15
      moim zdaniem ketrzynski
      • Gość: kj Re: jaki majonez? jest the best IP: *.net 01.11.03, 22:18
        U nas na Warmii i Mazurach wszystkie supermarkety musiały się przerzucić na
        majonez kętrzyński-inny w ogóle nie idzie.Od dekoracyjnego Winiar mdło się robi
        (i innych też).
        Z naszego regionu polecam jeszcze płatki gryczane błyskawiczne ze Szczytna.
    • Gość: kaliope Re: jaki majonez? jest the best IP: *.netblok.pl 09.11.03, 11:58
      kielecki to je to!!!
      ja mogłabym go jeść nawet z czekoladą:)))
      natomiast ostrzegam przed kieleckim z jaj omega coś tam porażka
      tradycyjny i już!
    • Gość: marycha Re: jaki majonez? jest the best IP: 217.153.151.* 09.11.03, 12:20
      Majonez z Białut.

Dobry i do tego bez konserwantów
    • brun Re: jaki majonez? jest the best 14.11.03, 16:16
      od zawsze pomorski z grudziądza
      • taka_tam Re: jaki majonez? jest the best 17.11.03, 19:46
        bezwzględnie kętrzyński! od lat! mniam, mniam... :-)
      • Gość: hana21 Re: jaki majonez? jest the best IP: 81.210.32.* 18.04.04, 19:33
        tylko wyłącznie pomorski z grudziądza najlepszy (cenowo też) pycha polecam
    • apolka Re: jaki majonez? jest the best 18.11.03, 10:04
      też głosuję za kieleckim (marketingowcy, łączmy się! :o) )
      a Babuni itp... przestałam kupować, odkąd poczytałam sobie skład na etykiecie,
      odkąd dzidzia w brzuchu zaczęło mi odbijać na punkcie konserwantów, wzmacniaczy
      smaku etc.
    • Gość: pagl Re: jaki majonez? jest the best IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.03, 19:16
      KĘTRZYŃSKI majonez majonez KETRZYŃSKI numer 1, choć kielecki depcze mu po
      piętach.
      • Gość: kejti Re: jaki majonez? jest the best IP: *.acn.pl 04.12.03, 19:51
        niechetnie musze przyznac ze kielecki jest b. dobry.... niechetnie bo jestem z
        radomia a my kielcuf nie lubimy...
    • sgosia5 Re: jaki majonez? jest the best 04.12.03, 23:33
      Tylko kielecki!!!!!
      Zdradziłam go na początku studiów w W-wie na rzecz napoleońskiego, Winiar i
      Hellmansa ale to nie to! Na szczęście już w większości spożywczaków mogę go
      kupić! Pozdrowienia dla mieszk. Ostrowca Św.!
      P.S. Kętrzyński jest chyba podobny...
      • Gość: Asia Re: jaki majonez? jest the best IP: *.range217-43.btcentralplus.com 23.04.04, 22:39
        Jedyna rzecz jaka przywoze z Polski to:

MAJONEZ KIELECKI!!!

:))

Teraz pojawil sie w plastikowych opakowaniach wiec bedzie lzejszy na
        samolot... :)
        • Gość: Rast Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:32
          Kętrzyński rulezzz!!!!!
      • Gość: PEGAZ !!!!!!!!! PEGAZ !!!!!!!!! IP: 193.151.37.* 04.08.04, 07:57
        PEGAZ !!!!!!!!!!!
        kielecki kupuję w zastępstwie - jak Pegaza niema.....

PEGAZ !!!!!!!!!!!

PEGAZ !!!!!!!!!!!
      • Gość: Anusia P. Re: jaki majonez? jest the best IP: 193.30.160.* 02.02.05, 12:59
        Heja ja też jestem z Ostrowca Św. pozdrawiam i też przepadam za Kieleckim! To
        najlepszy majonez na rynku. Wystarczy spojrzeć na skład.O konserwantów sama
        natura, dobra konsystencja a nie jakaś tam galareta no i ten smak!!!!!!!
      • Gość: całus Re: jaki majonez? jest the best IP: 193.30.160.* 30.05.05, 15:52
        TYLKO KIELECKI!!!!!
        Spójrzcie na skład: tylko oliwa, jajka i sól.

pozodrowienia dla mieszk.Ostrowca Św.
    • Gość: ***** Re: jaki majonez? jest the best IP: *.proxy.aol.com 04.12.03, 23:36
      Włsny, domowy.
      • Gość: Lilka Re: jaki majonez? jest the best IP: 62.233.181.* 05.12.03, 01:29
        Też uważam, że własnoręcznie zrobiony w domu smakuje najlepiej. Przynajmniej
        wiem, co do niego kładę. Robię go w 3 minuty i zawsze używam świeżego.
        Do zrobienia majonezu używam musztardy kieleckiego Społem. Jest najlepsza.
        • Gość: janbar Re: jaki majonez? jest the best IP: *.arbuzowa.2a.pl 05.12.03, 23:28
          Tylko domowy wlasnorecznie robiony - majonezy kupne to syf jakich malo, a twierdzenia, ze Hellmans , Winiary, a szczegolnie dekoracyjny, to dobre majonezy, to brak smaku i wychowanie na reklamach. Nie jedliscie prawdziwego domowego majonezu, roznica jest jak miedzy bita smietana ze smietanki 30-36% swiezo zrobiona, a ze spray'u z puszki ! :)))))

POzdrawiam,

janbar.:))
          • bokend12 Re: jaki majonez? jest the best 04.11.21, 19:50
            Nie jadłeś z pewnością Pegaza. Zgadzam się z domowym, kwestia jaki preferujesz do)ad. Pegaz ma 50 letnią tradycję/przepis. Rewelacja pd każdym względem.
    • Gość: at Re: jaki majonez? jest the best IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.03, 13:45
      1. kilka lat temu Kielecki, ale jakoś tak się spsuł (teraz tylko przez
      sentyment)
      3. KRAKUS!! rewelacja!! do kupienia na pewno w makro, w marketach też się trafia
      2. dekoracyjny winiary - do sałatek i luzem ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka