Gość: Maggie Re: jaki majonez? jest the best IP: *.SNVACAID.covad.net 07.05.03, 20:59 Najlepszy jest Best Foods, w Polsce chyba sprzedawany jako Hellman's. A tak apropos, to czasem warto zrobic swoj wlasny, na przyklad do podania z karczochami czyli krabami przy wiekszych okazjach...Pycha! Goscie na pewno zauwaza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_niedzielny Re: jaki majonez? jest the best 08.05.03, 16:31 Gość portalu: Maggie napisał(a): > Najlepszy jest Best Foods, w Polsce chyba sprzedawany jako Hellman's. > A tak apropos, to czasem warto zrobic swoj wlasny, na przyklad do podania z > karczochami czyli krabami przy wiekszych okazjach...Pycha! Goscie na pewno > zauwaza. JEST DO KITU SAM TLUSZCZ KIELECKI JEST OK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: jaki majonez? jest the best IP: *.gdynia.mm.pl 22.05.03, 21:04 Motyl jest bardzo dobry, Hellmans light, Winiary jogurtowy Odpowiedz Link Zgłoś
mika49 Re: jaki majonez? jest the best 22.05.03, 22:41 najlepszy to Pegaz nie czuje się oliwy i jest do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszactwo Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.03, 23:37 Zaden, wszystkie sa paskudne. Do salatek jogurt naturalny jest lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Re: jaki majonez? jest the best IP: 212.244.226.* 23.05.03, 07:43 Ze względów dietetycznych najlepszy jogurt...ale jakos niezbyt mi smakuje sałatka z tunczyka z jogurtem naturalnym. Nie ma to jak majonez,szkoda że ma tyle kalorii :( Odpowiedz Link Zgłoś
nocny_fryzjer Re: jaki majonez? jest the best 23.05.03, 09:53 ministryofsound napisał: kielecki do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
ewiesia1 Re: jaki majonez? jest the best 27.05.03, 09:39 Kielecki, absolutnie kielecki i żaden inny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Saba Re: jaki majonez? jest the best IP: *.jelenia.com 22.09.03, 17:35 Najlepszy majonez to Winiary.Jest bardzo pyszny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
z0rr0 Re: jaki majonez? jest the best 22.09.03, 19:10 Tylko Winiary dekoracyjny! Niezły jest też Krakus, ale bardzo trudno go kupić. Krakus jest rzadszy od większości majonezów - tłumaczę to mniejszą ilością chemii. Odpowiedz Link Zgłoś
zawirowana Re: jaki majonez? jest the best 23.09.03, 10:31 ja uwielbiam kielecki mieszkam w Łańcucie i jeszcze w zeszłum roku nie mogłam go dostać, teraz mogę go kupić w sklepie Centrum na drugim miejscu postawię "Winiary" Helamans(przepraszam za niepoprawna pisownie) jest okropny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mayo clinic Re: jaki majonez? jest the best IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 10:49 Firmy Moss "Napoleosnki".Nie polecam podroby Mosspol. Kielecki tez jest w sumie spox. Majonezy typu light to w ogole jakas pomylka.Oszukiwanie samego siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: jaki majonez? jest the best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.03, 13:26 do kanapek - kielecki niestety mam niedobre wspomnienia z łączeniem go z sałatką jarzynową - 2 razy wychodziła mi brzydko wyglądająca maź toteż do sałatki używam tylko Winiary dekoracyjny i sałatka ma wygląd jak trzeba i dobry smak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: jaki majonez? jest the best IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 13:19 Popieram wszystkich którzy lubią majonez kielecki Jest przepyszny !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m77 KIELECKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 2.4.STABLE* / 80.48.232.* 07.10.03, 09:48 zdecydowanie absolutnie Odpowiedz Link Zgłoś
mantha Re: jaki majonez? jest the best 07.10.03, 10:35 Poniewaz majonez kielecki jest uwielbiany przez prawie wszystkich, kupilam ostatnio, otworzylam, sprobowalam i ... zalamalam sie. byl okropnie kwaśny (nie przeterminowany bo do polowy grudnia termin ważności). byc moze jest to wlasnie cecha, ktoa tak wszystkim odpowiada, ale czy majonez nie powinien byc łagodniejszy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edc Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 09:19 Kielecki jest zdecydowanie za kwaśny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nesca Re: jaki majonez? jest the best IP: *.block.alestra.net.mx 18.02.05, 22:52 to niemozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: jaki majonez? jest the best IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.03, 10:41 ja uwilebiam z winiar, nawet hallmans tak nie smakuje.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.03, 11:17 Winiary light!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Winiary-1 m-ce w rankingu IP: *.acn.pl 07.10.03, 12:33 porównano majonezy wygrały winiary okazuje się,że jako jedyny nie ma konserwantów kielecki nie miał za wysokich not dlatego go porzuciłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewiesia1 Re: Winiary-1 m-ce w rankingu IP: *.exbud.com.pl / *.complex.com.pl 07.10.03, 13:08 Bzdety w tym rankingu popisano i tyle. Takie same konserwanty ma kielceki jak te "bez konserwantów" . Kwas cytrynowy nie jest szkodliwy, a czemu ktoś uznał, że w jednym majonezie to jest konserwant, a w drugim nie - to ja nie kumam. Odpowiedz Link Zgłoś
tilden71 Re: jaki majonez? jest the best 21.02.06, 14:27 kielecki jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
z0rr0 Re: jaki majonez? jest the best 07.10.03, 13:00 Wygląda na to że zachwalanie tu na liście majonezu kieleckiego to robota marketingowców z Kielc. Kielecki to przeciętny majonez o smaku octowym. Pamiętam dobrze takie majonezy z czasów komuny. Miałem wtedy majonezowstręt do wszelkich "kupnych" majonezów. Dopiero Winiary spowodowały, że przestałem majonez robić, a zacząłem kupować. Potem pojawił się Hellmans - spróbowałem i powiedziałem - nigdy tego świństwa nie kupię. Kiedyś trafiłem na majonez Krakusa - nieco gorszy od Winiar, nie tak sztywny, inny smak - ale całkiem przyzwoity. Teraz spróbowałem Kieleckiego - i nigdy go już nie kupię. Jak będę chciał mieć majonez octowy, to dodam octu do Winiar. Pzdr- z0rr0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewiesia1 Re: jaki majonez? jest the best IP: *.exbud.com.pl / *.complex.com.pl 07.10.03, 13:12 Jestem co prawda z Kielce, ale na pewno nie marketingowcem producenta, a zwykłym konsumentem. Co do opinii na przeróżnych forach polecam poczytanie podobnych wątków na mniammniam.pl, w klubie Miłośników Majonezu Kieleckiego w dodatku lokalnym do gazety i paru innych miejscach. Wszędzie marketingowcy zachwycają się tym majonezem czy jak? Znajomym w róznych miejscach Polski, gdzie "kielecki" jest niedostępny wożę go w prezencie , na ich wyraźne życzenie. Też marketingowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: jaki majonez? jest the best IP: *.acn.pl 07.10.03, 19:46 Nie ciskaj się tak. Badaniom zostało poddanych kilka majonezów. Badane były w laboratorium,gdzie dokładnie zbadano ich skład. Nie podaję,co jest napisane na etykiecie. Bo takiej informacji na winiarach NIE MA! A co do kieleckiego,to w opisie uwzględniono ten octowy posmak właśnie.Jako minus oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niteczka Kielecki ponad wszystko! IP: 217.96.6.* 14.10.03, 18:26 Tak sie przyzwyczailam do jego "octowego", jak ktos okreslil, smaku, ze nie smakuja mi juz inne. A salatka jarzynowa wychodzi wspaniale - z innymi majonezami juz nie jest taka dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: jaki majonez? jest the best IP: *.wp3.ptc.pl 15.10.03, 21:29 Tylko rzymski Fruktusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rennia WINIARY IP: *.icpnet.pl 25.05.05, 16:37 1. "Winiary" dekoracyjny na pierwszym miejscu, chociaż ostatnia partia (jakoś miesiąc temu) za bardzo śmierdziała octem. Teraz juz jest lepiej albo sie przyzwyczaiłam 2. "Kielecki" - przypomina mi smak właśnie kielecczyzny, gdzie spędzałam wakacje i żadnego innego majonezu tam nie było 3. "Pegaz" jest najbardziej naturalny - nie ma w nim żadnych E, ale w smaku trochę jałowy Najbardziej BLEEEE i FUJJJ są Helmansy: jak odkręcam słoik to odrzuca mnie zapach acetonu do zmywania panzokci. Niestety teraz muszę zjeść to poaskudztwio, bo ostatnio w moim sklepie zabrakło Winiar:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kj Re: jaki majonez? jest the best IP: *.net 01.11.03, 22:18 U nas na Warmii i Mazurach wszystkie supermarkety musiały się przerzucić na majonez kętrzyński-inny w ogóle nie idzie.Od dekoracyjnego Winiar mdło się robi (i innych też). Z naszego regionu polecam jeszcze płatki gryczane błyskawiczne ze Szczytna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliope Re: jaki majonez? jest the best IP: *.netblok.pl 09.11.03, 11:58 kielecki to je to!!! ja mogłabym go jeść nawet z czekoladą:))) natomiast ostrzegam przed kieleckim z jaj omega coś tam porażka tradycyjny i już! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marycha Re: jaki majonez? jest the best IP: 217.153.151.* 09.11.03, 12:20 Majonez z Białut. Dobry i do tego bez konserwantów Odpowiedz Link Zgłoś
brun Re: jaki majonez? jest the best 14.11.03, 16:16 od zawsze pomorski z grudziądza Odpowiedz Link Zgłoś
taka_tam Re: jaki majonez? jest the best 17.11.03, 19:46 bezwzględnie kętrzyński! od lat! mniam, mniam... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana21 Re: jaki majonez? jest the best IP: 81.210.32.* 18.04.04, 19:33 tylko wyłącznie pomorski z grudziądza najlepszy (cenowo też) pycha polecam Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: jaki majonez? jest the best 18.11.03, 10:04 też głosuję za kieleckim (marketingowcy, łączmy się! :o) ) a Babuni itp... przestałam kupować, odkąd poczytałam sobie skład na etykiecie, odkąd dzidzia w brzuchu zaczęło mi odbijać na punkcie konserwantów, wzmacniaczy smaku etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pagl Re: jaki majonez? jest the best IP: *.ols.vectranet.pl 04.12.03, 19:16 KĘTRZYŃSKI majonez majonez KETRZYŃSKI numer 1, choć kielecki depcze mu po piętach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kejti Re: jaki majonez? jest the best IP: *.acn.pl 04.12.03, 19:51 niechetnie musze przyznac ze kielecki jest b. dobry.... niechetnie bo jestem z radomia a my kielcuf nie lubimy... Odpowiedz Link Zgłoś
sgosia5 Re: jaki majonez? jest the best 04.12.03, 23:33 Tylko kielecki!!!!! Zdradziłam go na początku studiów w W-wie na rzecz napoleońskiego, Winiar i Hellmansa ale to nie to! Na szczęście już w większości spożywczaków mogę go kupić! Pozdrowienia dla mieszk. Ostrowca Św.! P.S. Kętrzyński jest chyba podobny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: jaki majonez? jest the best IP: *.range217-43.btcentralplus.com 23.04.04, 22:39 Jedyna rzecz jaka przywoze z Polski to: MAJONEZ KIELECKI!!! :)) Teraz pojawil sie w plastikowych opakowaniach wiec bedzie lzejszy na samolot... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rast Re: jaki majonez? jest the best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 21:32 Kętrzyński rulezzz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PEGAZ !!!!!!!!! PEGAZ !!!!!!!!! IP: 193.151.37.* 04.08.04, 07:57 PEGAZ !!!!!!!!!!! kielecki kupuję w zastępstwie - jak Pegaza niema..... PEGAZ !!!!!!!!!!! PEGAZ !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia P. Re: jaki majonez? jest the best IP: 193.30.160.* 02.02.05, 12:59 Heja ja też jestem z Ostrowca Św. pozdrawiam i też przepadam za Kieleckim! To najlepszy majonez na rynku. Wystarczy spojrzeć na skład.O konserwantów sama natura, dobra konsystencja a nie jakaś tam galareta no i ten smak!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całus Re: jaki majonez? jest the best IP: 193.30.160.* 30.05.05, 15:52 TYLKO KIELECKI!!!!! Spójrzcie na skład: tylko oliwa, jajka i sól. pozodrowienia dla mieszk.Ostrowca Św. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***** Re: jaki majonez? jest the best IP: *.proxy.aol.com 04.12.03, 23:36 Włsny, domowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilka Re: jaki majonez? jest the best IP: 62.233.181.* 05.12.03, 01:29 Też uważam, że własnoręcznie zrobiony w domu smakuje najlepiej. Przynajmniej wiem, co do niego kładę. Robię go w 3 minuty i zawsze używam świeżego. Do zrobienia majonezu używam musztardy kieleckiego Społem. Jest najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janbar Re: jaki majonez? jest the best IP: *.arbuzowa.2a.pl 05.12.03, 23:28 Tylko domowy wlasnorecznie robiony - majonezy kupne to syf jakich malo, a twierdzenia, ze Hellmans , Winiary, a szczegolnie dekoracyjny, to dobre majonezy, to brak smaku i wychowanie na reklamach. Nie jedliscie prawdziwego domowego majonezu, roznica jest jak miedzy bita smietana ze smietanki 30-36% swiezo zrobiona, a ze spray'u z puszki ! :))))) POzdrawiam, janbar.:)) Odpowiedz Link Zgłoś
bokend12 Re: jaki majonez? jest the best 04.11.21, 19:50 Nie jadłeś z pewnością Pegaza. Zgadzam się z domowym, kwestia jaki preferujesz do)ad. Pegaz ma 50 letnią tradycję/przepis. Rewelacja pd każdym względem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at Re: jaki majonez? jest the best IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.12.03, 13:45 1. kilka lat temu Kielecki, ale jakoś tak się spsuł (teraz tylko przez sentyment) 3. KRAKUS!! rewelacja!! do kupienia na pewno w makro, w marketach też się trafia 2. dekoracyjny winiary - do sałatek i luzem ;) Odpowiedz Link Zgłoś