Gość: Paw. IP: *.netcontrol.pl 01.02.07, 16:47 Jak się robi skwarki? Kupiłem trochę słoniny, wiem że trzeba to pokroić i do garnka. Co tam jeszcze dodać, cebulę, coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Skwarki 01.02.07, 17:40 na malym ogniu podgrzewasz kostki sloniny, az beda jasnobrazowe i chrupiace nalezy mieszac i nie przypalic dodatki smakowe do wytopionoego smalcu typu cebulka, czosnek, jablko , majeranek dodajesz potem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Skwarki IP: *.CNet.Gawex.PL 01.02.07, 17:52 A jak juz wyłaczysz gaz, możesz dodać 1 łyżkę mleka. Skwarki bedą bardziej chrupiące, tylko trzeba uważać, zeby smalec nie wykipiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paw. Re: Skwarki IP: *.netcontrol.pl 01.02.07, 18:48 Dzięki dla Was wszyskich *). Coś tam się wysmażyło i wygląda na jadalne. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Skwarki 01.02.07, 21:54 Pod koniec dajesz cebulę, majeranek i 1 starte kwaśne jabłko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paw. Re: Skwarki IP: *.netcontrol.pl 06.02.07, 16:49 Powiedzcie mi jeszcze jaki jest ten majeranek, jakieś suszone zielsko, czy świeże liście i skąd to wziąć ? , z warzywniaka? Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: Skwarki 06.02.07, 16:54 o tej porze roku dostaniesz majeranek suszony w kazdym sklepie spozywczym Odpowiedz Link Zgłoś