aneczka301 02.02.07, 14:34 Witam szukam przepisu na parówki w ciescie nalesnikowym,bo moje dziecko nie chce nic jesc oprócz parówek i juz wymyslam rózne sposoby podaania tych parówek zeby tylko jadł. Pozdrawiam i z góry dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
donkej Re: parówki w ciescie 04.02.07, 15:12 Ja bym raczej parówki zapakowała szczelnie do francuskiego ciasta i upiekła. Ale jeśli chcesz w cieście naleśnikowym to co za problem? Pokroić parówki na kawałki (sama wiesz jak duże) maczać w cieście naleśnikowym (pewnie trochę bardziej gęstym niż zazwyczaj) i smażyć w dość głębokim tłuszczu. O ile parówki bywają na rynku bardzo różne - są też takie lepszej jakości i specjalne dla dzieci, o tyle ja bym się raczej już bała tej smażeniny na głębokim tłuszczu. To dopiero jest niezdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: parówki w ciescie 04.02.07, 16:37 dadusia ma racje:)Lepsze sa zapiekane w ciescie francuskim.A jesli juz w nalesnikowym,to parowki owinac nalesnikami,zalac jakims sosem,ktore dziecko lubi i do piekarnika:) Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: parówki w ciescie 04.02.07, 16:48 kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,47795834,P_KOBIETA_PRZEPISY.html Odpowiedz Link Zgłoś