Dodaj do ulubionych

naleśniki z parówką

04.03.07, 15:22
czy ktoś o tym słyszał.. jak smakują.. i jak je zrobić?
Obserwuj wątek
    • amused.to.death Re: naleśniki z parówką 04.03.07, 15:26
      ja kiedyś bardzo lubiłam - parówkę z odrobiną majonezu zawijałam w naleśnik.
      Kiedyś coś takiego kupiłam w jakiejś budce na mieście i bardzo mi się spodobało.
      • fettinia Re: naleśniki z parówką 04.03.07, 15:32
        mozna tez parowke owinac w nalesnik,panierowac jak kotlety i na patelnie:)
        • anna436 Re: naleśniki z parówką 05.03.07, 20:02
          dziękuje :)
    • bagatella Re: naleśniki z parówką 04.03.07, 15:32
      proste i jednoczesnie smaczne, u nas b lubimy. ja robie tak, usmazone nalesniki
      smaruje dobrym ostrym keczupem, kupuje taki w lidlu i nazywa sie kania salsa
      hot chili sauce, posypuje suto tartym serem i na to parowka na pol i jeszcze
      posypuje ziolami prowansalskimi. zwijam w stosowny rulonik lub kopertke.
      odsmazam na patelni i wszystko, powodzenia
      • myszz bagatella... 04.03.07, 16:52
        jesz parówki?? O-O
        ?
        (...)
        • bagatella Re: bagatella... 05.03.07, 20:06
          no to sobie ziewnelam na twoje pytanie,a czemoz by to nie? to dlatego ze jem
          ostrygi i gesie watrobki, to dlategoz bym nie mogla jesc parowek? ide spac z
          nudow
          • myszz Re: bagatella... 05.03.07, 22:40
            nie dlatego, ze kukurydza jest taka be, niezdrowa...
      • Gość: Goska Re: naleśniki z parówką IP: *.233.udn.pl 04.03.07, 17:08
        Ja smaże naleśniki,jak wystygną kłade na nie plaster sera zółtego, na to
        parówke, zawijam.Podsmazam.Podaje z keczupem.
        • Gość: mika Re: naleśniki z parówką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 17:13
          No to może bardziej obrazowo
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56288582,56288582.html?f=777&w=56288582&a=56288582
        • wanda-maria Re: naleśniki z parówką po wiedensku 04.03.07, 17:22
          Parowki podgrzac, obrac z oslonki. Usmazone nalesniki posmarowac musztarda,
          polozyc na nich parowke i zwinac razem. Ulozyc je w naczyniu do zapiekania,
          posypac tartym serem + troche masla i zapiec na rumiano.
          • anna436 Re: naleśniki z parówką po wiedensku 05.03.07, 20:02
            może być pyszne.. napewno skorzystam z przepisu.. dziekuje może jeszcze jakieś
            ciekawe przepisy na cos prostego i smacznego... pozdrawiam
            • default Re: naleśniki z parówką po wiedensku 06.03.07, 09:01
              Ja parówki owijam w ciasto "kopytkowe". Ciasto jak na kopytka (ugotowane,
              rozgniecione ziemniaki, mąka, jajko) i tak - albo lepię małe kuliste kluski z
              kawałkiem parówki w środku i gotuję w osolonej wodzie, podaję polane
              przyrumienioną na maśle cebulką lub ze skwarkami. Albo formuję podłużne
              krokiety nadziane parówką, smażę na rumiano na oleju, podaję z sosem
              pomidorowym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka