asiekok_28 14.05.03, 20:58 Chce upiec chleb, mam przepis. Ale chce tym razem zrobic z cebula. Czy dac cebule surowa czy podduszona?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goonia Re: jak zrobic chleb z cebula?? 14.05.03, 21:38 Nie potrafie Ci pomoc, niestety, ale mam nadzieje, ze pomimo tego podzielisz sie przepisem na chleb. Pozdrawiam Ps. Buleczki cebulowe, ktorymi sie zajadam maja cebulke na wierzchu, to pewnie daja surowa bo i tak sie upiecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: jak zrobic chleb z sebula?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.03, 22:00 asiekok_28 napisała: > Chce upiec chleb, mam przepis. Ale chce tym razem zrobic z cebula. Czy dac > cebule surowa czy podduszona?? Koniecznie przysmażoną. Taka smażona cebula tkwi w cebulowych bułeczkach. Sukcesu życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiekok_28@gazeta Re: jak zrobic chleb z sebula?? IP: *.astro.net.pl 15.05.03, 12:30 Dzieki za pomoc. Przepis na chleb moge podac, ale nie wiem czy Was zainteresuje :) Mam go z telewizji i jest to chleb dietetyczny z otrab owsianych. Juz raz pieklam. Jest smaczny, ale na drugi dzien troche sie kruszy. I jest bardzo latwy do zrobienia 400g otrab owsianych, 3lyzki maki pszennej albo razowej 4 jajka 1lyzka masla 1paczka suchych drozdzy, 1lyzeczka soli 1/2 lyzeczki cukru 3/4 szklanki mleka Odzielic bialka od zoltek. Polaczyc wszystkie skladniki oprocz bialek. wymieszac, Ja te troche masla rozpuscilam i ostudzilam troche. Na koniec dodac ubite bialka i lekko wymieszac. mozna dodac pestki np slonecznika, siemie lniane czy inne dodatki. Zostawic na pol godziny Wlozyc do formy i do piekarnika, 180stopni, na 45 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
goonia Re: jak zrobic chleb z sebula?? 15.05.03, 17:23 Dzieki za przepis, szkoda tylko, ze nie przepadam za otrebami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś