wama45 25.04.07, 20:30 szukam dobrego wypróbowanego przepisu ,parę razy robiłam z różnych książek kucharskich i zrobił się "kit". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jolla7 Re: polewa czekoladowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 22:26 5 łyżek słodkiej śmietany 4 łyżki cukru 3 łyżki kakao 2 łyżki masła wszystko podgrzać do rozpuszczenia się składników Odpowiedz Link Zgłoś
cat-lover Re: polewa czekoladowa 25.04.07, 23:28 Ganache jest chyba najlepszy, no i klasyka, czyli rozpuszczona czekolada w slodkiej wysokoprocentowej smietance. www.joyofbaking.com/ganache.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkaren Re: polewa czekoladowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 00:26 poszukaj na cin cinie owcowej polewy czekoladowej. Jest najlepsza na świecie,później postaram się o link Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: polewa czekoladowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.07, 08:07 1,5 cm margaryny (najlepiej Kasi) w poprzek, 3 łyżki wody, 3 łyzki cukru, 3 łyżki kakao. wodę z cukrem zagotowac, dodać kakao, margarynę i mieszać,az sie rozpusci. u mnie zawsze wychodzi :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga10000 Re: polewa czekoladowa 26.04.07, 14:58 Raczej beztalenciem cukierniczym jestem, ale nie zdarzyło mi się, żeby nie wyszła: 5 dkg masła i 10 dkg gorzkiej, dobrej czekolady. Czekoladę pokruszyć, razem z masłem do rondelka, pokropić wodą, podgrzać, rozetrzeć i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś