Gość: aga IP: *.chello.pl 11.05.07, 13:56 Chciałam zrobic rogaliki z marmolada lub dżemem jednak w googlu wyskakuja mi przepisy z użyciem drożdży...... może ktoś ma przepis właśnie bez drożdży i mógłby sie podzielić...... Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: Rogaliki???? 11.05.07, 14:09 najprosciej - kup gotowe ciasto francuskie wszystkie mi znane przepisy sa na rogaliki kruchodrozdzowe Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Rogaliki???? 11.05.07, 14:11 Rogaliki z bialym serem moga byc?:) 25dag twarogu 25dag masla 25dag maki dzem dowolny zagniesc ciasto uformowac rogaliku,napakowac dzemu ijuz:) Po upieczeniu posypac cukrem pudrem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Rogaliki???? IP: *.chello.pl 11.05.07, 14:12 Pewnie że mogą być z serem. Dzieki bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
algin1 Re: Rogaliki???? 11.05.07, 15:57 Chrupiące rogaliki-3 szk mąki,3/4szkl piwa,30dag margaryny ,1/2 szkl cukru pudru, 1 cukier waniliowy 1 słoiczek dżemu.Mąkę przesiać posiekać z margaryną dodać piwo cukier ,cukier waniliowy i szybko dokładnie wyrobić ,uformować kulę włożyc na 1 godz do lodówki ,wyjąć ,niezbyt cienko rozwałkować i pokroić na trójkąty na każdy położyć trochę dżemu -zwinąć. Ułożyc na blaszce wysmarowanej tłuszczem lub na pergamin piec ok 30 min w temp.200st .Ciepłe polukrować lub posypać cukrem .Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś