Gość: gingerka IP: *.ip.fastwebnet.it 13.05.07, 12:00 mam 6 kilo zoltego sera co moge z nim zrobic i czy moge go zamrozic to edamski ser Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: zolty ser zamrazanie 13.05.07, 12:21 Możesz zamrozić ale po rozmrożeniu będzie nadawać sie tylko do zapiekanek wszelkiej maści i na pizzę na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: zolty ser zamrazanie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.05.07, 12:26 tez mi sie tak wydaje. dlatego przed zamrozeniem warto zetrzec i poporcjowac. poza tym mozna jeszcze tym serem moze rodzine i znajomych obdarowac zanim sie zamrozi ;-) albo porobic w najblizszym czasie pare potraw z duza iloscia sera. w lodowce ser tez przynajmnie 4-6 tyg polezy. byle, zdaje sie, nie w folii, tylko raczej w papierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: zolty ser zamrazanie IP: 213.17.144.* 13.05.07, 12:39 zamrażam ser. używam go potem do tostów, zapiekanek i jajecznicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: zolty ser zamrazanie IP: 85.112.196.* 13.05.07, 14:13 Przed zamrożeniem podziel na "jednorazowe" kawałki i zapakuj do foliowych woreczków. Ja kiedyś zamroziłam żółty ser a potem musiałam go użyć do kanapek. Może nie był taki dobry jak świeży ale dał się zjeść bez obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: zolty ser zamrazanie 14.05.07, 18:12 pokrój na plasterki i zapakuj do woreczka lub folii. Używam tak do wszystkiego co zapiekam. Odpowiedz Link Zgłoś