Gość: ala IP: *.pr.radom.net 21.05.07, 21:50 ostatnio robiła w Tvn Style, zapiekanke z makaronem. Zapisał ktos może ten przepis? bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: evro44 Re: Nigella ucztuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 07:42 wejdż na stronę tvnstyle, tam jest fan club Nigelli i są przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Nigella ucztuje 23.05.07, 21:50 a jeszcze ostatnio robiła kurczaka w panierce z krakersów, tez mam zamiar zrobić, tylko zastanawiam się, czy smakowe krakersy nie będą lepsze (wiem, wiem, ze ten smak to sama chemia) np. cebulowe. Co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Nigella ucztuje IP: *.akron.net.pl 23.05.07, 22:03 Ja robiłam tego kurczaka,ale w zwykłych krakersach-pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Nigella ucztuje 23.05.07, 22:07 a moczyłaś wcześniej w maślance? jak tak to ile czasu? a może robiłaś tez ziemniaki z tego samego programu robie imieniny i cos mnie naszło, żeby było coś innego niż zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nenufar27 Re: Nigella ucztuje IP: 80.48.211.* 23.05.07, 22:17 ja robilam kurczaka, i naprawde pycha taki dleikatny i fajnie wyglada. wczesniej trzymalam jaies 1,5 h w smietanie takiej firmy laciate 18%. Ale z ziemniakam nie pomoge bo nie robilam. tylko sie przyznam ze mimo tych czestych powtorek tych programow ja nigdy od poczatku do konca tego przepisu nie widialam i sobie tak dodalam od siebie przyprawy rozniaste do tej smietany :0) ale bardzo smaczne i kruchutkie mi wyszlo wiec efekt byl;) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marita Re: Nigella ucztuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:33 Też robiłam kurczaka w maślance (właściwie to był jogurt). Ale dodalam do niego sół i pieprz. Co do krakersów to bralam cebulowe i ... właściwie nie było czuć tej cebuli. Poza tym to rewelacyjny przepis Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Nigella ucztuje-kurczak w krakersach 30.05.07, 09:40 Wczoraj zrobiłam tego kurczaka, dziękuje za wszystkie sugestie, moczyłam w maślance z dodatkiem świeżej bazylii było pycha, goście też tak twierdzili :) Odpowiedz Link Zgłoś
2lila Re: Nigella ucztuje 24.05.07, 17:22 Ja też robiłam kurczaka i był super, moja rada: wrzucać po trochę skruszonych krakersów do miski, w której panierujemy, bo jak krakersy robią się wilgotne to kiepsko się przyklejają, ale przepis super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Re: Nigella ucztuje IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 20:07 Przy okazji watku o Nigelii: moze zanotowalisci przepis na wariacje na temat tortu schwarcwaldzkiego, ktora w misie przygotowuje Nigella. Bede wdzieczna :) Wygladalo apetycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.w Re: Nigella ucztuje 30.05.07, 10:40 Nie mogę na stronie tvnstyle znaleźć przepisu na tego kurczaka, podzielicie się? Przepisem nie kurczakiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sorrento_8 Re: Nigella ucztuje 30.05.07, 10:57 proszę Cie bardzo filet z kurczaka kroimy nie za drobno, i moczymy w maślance - w maślance moczyła Nigella, ale tak jak widziałaś dziewczyny moczyły i w śmietance i w jogurcie, ponieważ wszystkie oglądałyśmy jednym okiem :) to nie wiemy co ona do tej maślanki dodawała, wiec jak widziałaś wcześniej pełna improwizacja albo na zasadzie co kto lubi, ja lubię bazylie, wiec dodałam świeżo posiekana, moczyłam tak 3 godziny, a następnie obtaczałam w mocno pokruszonych (tłuczone w torebce tłuczkiem do mięsa) krakersach - takich zwykłych lajkonika. Później piekłam to na blaszce wyłożonej papierem w piekarniku jakieś 30 min, aż nabrały koloru Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn9 zrobilam kurczaka w niedzielę 30.05.07, 14:56 w taki własnie sposób i ...wyszedło bardzo suche. Czyżbym za dlugo piekła? Odpowiedz Link Zgłoś