Gość: orku IP: 80.50.13.* 03.06.03, 10:10 Poszukuje przepisu na sok z bialego bzu - na sok z czarnego mam. dziekuje, orku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tralalumpek Re: sok z bialego bzu 03.06.03, 23:26 niewiele ci pomoge bo nigdy tego nie robilam a nie chce mi sie wydzwaniac do znajomej ktora z kolei robi ten sok namietnie kazdego roku wiem ze koszyczki bzu zalewa sie woda zimna i zostawia na 48 godzin. Zlewa sie to (cedzi) i zasypuje cukrem po czym zagotowuje, i to tyle. Nie znam natomiast jakie sa proporcje moze ktos ci podpowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orku Re: sok z bialego bzu IP: 80.50.13.* 04.06.03, 12:45 dzieki - moge sprobowac bez proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr Wook Re: sok z bialego bzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.03, 23:48 dostałem kiedyś butelkę tego specyfiku było pyszne, smakuje jak oranżada, podobno dobre na przeziębienia i temp, znajoma mówiła że jej matka robi to tak : koszyki bzu włożyć do dużego gara i zalać gorącym syropem z wody i cukru , po 24 godz. rozlać do butelek. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: sok z bialego bzu 05.06.03, 16:24 oryginalny przepis od psiapsiolki: 50 kwiatkow 7,5 dag kwasku cytrynowego 1,5 do 2 l wody zalac woda i zostawic na 48 godz odcedzic i zagotowac w proporcjach 1:1 (1 litr soku na 1 kg cukru) Odpowiedz Link Zgłoś