Gość: jul Re: truskawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:14 Piotrków Tryb 6 zł, babka chyba wykorzystuje że ma jedyny warzywniak na osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
sara_toga Re: truskawki 31.05.07, 23:04 2,99 Euro za 227gr. - Irlandia, Kanturk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: truskawki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 23:19 w zielonej górze na miescie po 6-7 a na zaciszu po 5 ale to na ryneczku.dobre ale mało słodkie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewunia Re: truskawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:04 Ełk 5,50 - 5,90 Odpowiedz Link Zgłoś
bozusia1 Re: truskawki 01.06.07, 14:14 Za friko! Od kolegi mojego męża z jego ogródka, podobno pierwsze. Mój mąż w pracy, a kolega na urlopie... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monia Re: truskawki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:25 Wczoraj Warszawa jedyny straganik przyosiedlowy wczesnym wieczorem: 7 zł/kg. Pani najwyraźniej zdeterminowana wykorzystać na maxa pozycję monopolisty ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: truskawki IP: *.sbs.de 01.06.07, 15:46 Norymberga 1 EUR/ 500 gram, prosto od rolnika. W sklepie sporo drozsze :( Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: truskawki 01.06.07, 18:05 niemieckie,belgijskie,tutejsze czyli duńskie od 7,5zł wzwyż za 500g Za 20zł za 250g też widziałam. Ja będę miała swoje w takich ilościach,że sama będę je sprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielonokirudzielec Po 8 :(( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 19:41 W Warszawie jak zawsze najdrożej. Ale pół kilo kupiłam i zeżarłam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordgubbar : )) Re: Po 8 :(( IP: *.bredband.comhem.se 01.06.07, 20:36 KOCHAM TRUSKAWKI .../ w Milanowku ; )/ ...szwedzkie 40 koron litr ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordgubbar : )) Truskawki w Milanowku... IP: *.bredband.comhem.se 02.06.07, 20:51 " Ja mam na ogół pamięć krótką, ja mam na ogół pamięć złą, ktoś do mnie mówił: "Niezabudko" Zupełnie nie pamiętam, kto. Ktoś mnie ubierał w perły, futra, Kto? Całkiem nie pamiętam, lecz Aż po starości jesień smutną Pamiętać będę jedną rzecz: Truskawki w Milanówku, Tamten ganeczek w dzikim winie, Te interludia na pianinie, To jeszcze mi się śni, Truskawki w Milanówku, Pogodny wuj reakcjonista, Który "Brygadę Pierwszą" świstał Słuchając BBC Truskawki w Milanówku Na talerzykach Rosenthala Przysiadły od hołoty z dala Wśród śmietankowej mgły. Truskawki w Milanówku I ten przechodzień, spacerowicz, Inteligentny jak Gombrowicz, To właśnie byłeś ty. Nie mam pamięci do detali, Ale pamiętam furtki skrzyp, A potem księżyc się zapalił i łypnął ku nam łypu-łyp. Ja miałam oczy nieprzytomne, Czułam gorący poszum krwi, Więcej nie pomnę, ale pomnę, Jak strasznie smakowały mi Truskawki w Milanowku, cukier jak snieg Kilimandzaro, wuj przez sen mruczal "Cztery karo," bo we snie w brydza gral Truskawki w Milanówku, Na widelczyku srebrnym drżące, O cichym zmierzchu sprzyjające Związkowi dusz i ciał. Truskawki w Milanówku, Na księżycowy promień złoty Ty nawlekałeś swe tęsknoty, A ja westchnienia me. Truskawki w Milanówku, Przez chwilę człek nie podejrzewał, Że to nie Lorelei śpiewa, Lecz gwiżdże EKaDe... Cichą tęsknotę darmo kojąc, W jesienny zapatrzona liść, Chcę bardzo, by piosenka moja Zawarla jeszcze taką myśl: Że kalarepa z Wołomina, Która stanowi czasu znak, Choć strasznie mnożyć się zaczyna, Wspominać tak się nie da jak Truskawki w Milanówku, Martwa natura, żywy dowód, Że jeszcze wciąż istnieje powód, By podwieczorki jeść. Truskawki w Milanówku, Wytworne żarty od niechcenia, Ach, pracowały pokolenia Na formę tę i treść. Truskawki w Milanówku, Wuj konkubine miał w Brwinowie, Ale nam o niej nie opowie, Wuj juz na chmurce gdzieś. Truskawki w Milanówku, Wasz czar nie zniknął i nie przepadł, Nim was zagłuszy kalarepa, Poswięcam wam tę pieśń." Odpowiedz Link Zgłoś
rezurekcja Re: Truskawki w Milanowku... 02.06.07, 23:12 Jordgubbar, dzieki. 15 lat temu plakalam sluchajac tej piosenki. Sie znow wzruszylam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordgubbar : )) Re: Truskawki w Milanowku... IP: *.bredband.comhem.se 03.06.07, 01:04 Nie wstydz sie wzruszen...wpadlam tu z powodu truskawek... i tak jakos niechcacy odezwala sie w pamieci ta piosenka... Brak tylko szampana ; ) I skål...za Twoje wspomnienia! : ) ...i czy wiesz co znaczy slowo "jordgubbar"? - truskawki, w doslownym tlumaczeniu: - " ludki ziemi" : ) ...uczlowieczone owoce, poezja smaku, zapachu, formy, koloru...i wspomnien : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata od 2,50zl we Wrocławiu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 12:57 do 5 za kg ale można było z samego rana dostać 2kg za 5zł! Truskawki twarde i słodziutkie:)))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naj 4,50 Warszawa IP: *.elartnet.pl 02.06.07, 13:58 Mokotów, bazarek na Sadybie. Przy Metrze Służew chcieli wczoraj 6zł/kg. Odpowiedz Link Zgłoś
ahnija Toruń na bazarku 4zł 02.06.07, 16:39 Zdrowe, ładne i słodkie! Już zjedliśmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anetta58 Re: truskawki IP: *.olsztyn.mm.pl 02.06.07, 17:29 w ketrzynie po6.50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marbor1 Re: truskawki IP: 194.54.85.* 02.06.07, 18:51 W Warszawie na Grochowie [bazarek] od 3 pln [drobnica] do 6pln ananasowe bardzo piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
pusta_literatka Re: truskawki 03.06.07, 19:29 Kłodzko - 4,oo zł. / kg graciarnia.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: truskawki IP: *.l2.c2.dsl.pol.co.uk 04.06.07, 10:42 u mnie w surrey Ł1,69 za 400gram Odpowiedz Link Zgłoś
10.amber Re: truskawki 05.06.07, 00:36 Hi,u nas za 1/2kg truskawek trzeba zaplaic od 0,99€ do 2,45€. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka793 Re: truskawki 05.06.07, 08:19 dzisaj na podbeskidziu zapłaciłam 7 zł za duży prawie 3 kg koszyk:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psik Re: truskawki IP: *.122.225.195.static.bait.pl 05.06.07, 15:30 warszawa rembertów - 4,5 zł za łubiankę - a w łubiance ponad 2 kilo Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: truskawki 08.06.07, 01:16 W Lubinie u teściów rano po 3,5 a po poludniu 3zł, wielkie i słodkie :) Tylko w tym roku ogólnie cos truskawki mizerne... Nie wiem czemu... Ale i tak je kocham ;) Odpowiedz Link Zgłoś