qubraq 02.12.18, 09:03 Mam słoik bryłek soli z posypki chodników; czy ta sól zawiera jakieś szkodliwe składniki - czy można ją użyć w kuchni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
autumna Re: sól... 02.12.18, 12:56 Przestali do żarcia sypać sól wypadową i tęsknisz za subtelną nutą dioksyn oraz soli arsenu i ołowiu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x za późno IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 02.12.18, 18:44 brak odpowiedzi, chyba posolił zupę Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re: za późno 03.12.18, 21:23 Gość portalu: x napisał(a): > brak odpowiedzi, chyba posolił zupę Qubrak, nie idź w stronę światła :D Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: za późno 06.12.18, 14:53 Nie, nie używałem jeszcze rej soli ale serdecznie dziękuję za pomoc; są to całkiem duże - 12 mm przezroczyste kryształki... Kurcze, troche mi żal tej soli zbieranej latami z.chodników ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: za późno IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 07.12.18, 00:05 może zima wróci to się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtka Re: za późno 10.12.18, 07:36 Do szorowania przypalonych garnków użyj. Nie zmarnuje się. Odpowiedz Link Zgłoś
al.1 Re: sól... 22.03.23, 23:41 Ja używam kopalnianej (kłodawska, himalajska, wielicka). Może być jodowana, ale taka nie jest one polecana do gotowania w wodzie z kranu. Jak się niedawno dowiedziałem tworzy trujące związki chemiczne. Posolony makaron TRUJE - jeśli gotujesz w wodzie z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś