02.12.18, 09:03
Mam słoik bryłek soli z posypki chodników; czy ta sól zawiera jakieś szkodliwe składniki - czy można ją użyć w kuchni?
Obserwuj wątek
    • autumna Re: sól... 02.12.18, 12:56
      Przestali do żarcia sypać sól wypadową i tęsknisz za subtelną nutą dioksyn oraz soli arsenu i ołowiu?
    • aqua48 Re: sól... 02.12.18, 13:36
      Absolutnie nie WOLNO jej używać w kuchni!!!
      • Gość: x za późno IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 02.12.18, 18:44
        brak odpowiedzi, chyba posolił zupę
        • reniam_123 Re: za późno 03.12.18, 21:23
          Gość portalu: x napisał(a):

          > brak odpowiedzi, chyba posolił zupę

          Qubrak, nie idź w stronę światła :D
        • qubraq Re: za późno 06.12.18, 14:53
          Nie, nie używałem jeszcze rej soli ale serdecznie dziękuję za pomoc; są to całkiem duże - 12 mm przezroczyste kryształki...
          Kurcze, troche mi żal tej soli zbieranej latami z.chodników ;-)
          • Gość: x Re: za późno IP: *.hsi03.unitymediagroup.de 07.12.18, 00:05
            może zima wróci to się przyda
            • mama_wojtka Re: za późno 10.12.18, 07:36
              Do szorowania przypalonych garnków użyj. Nie zmarnuje się.
    • al.1 Re: sól... 22.03.23, 23:41
      Ja używam kopalnianej (kłodawska, himalajska, wielicka). Może być jodowana, ale taka nie jest one polecana do gotowania w wodzie z kranu. Jak się niedawno dowiedziałem tworzy trujące związki chemiczne.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka