lirio 01.06.07, 17:18 Kolejny raz nie wyszedł mi chleb. Ta sama mieszanka, ilość drożdży zgodna z przepisem i kapeć, a na tradycyjnych piękny chleb. Robił automat więc to nie moja wina. Ciasta z piekarnika też wychodzą kapciowate. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Re: drożdże instant są do dupy! 01.06.07, 17:31 Do ciast zawsze daje swieze, jak pieke chleb z przepisu, tez swieze. Ale juz jak robie chleb z mieszanki to dodaje suszonych i zawsze wychodzi ok. Ale generalnie sie zgadzam, ze co swieze to swieze i jus! Odpowiedz Link Zgłoś
lirio Re: drożdże instant są do dupy! 02.06.07, 20:13 Kupiłam świeże, wyszedł idealny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fizia-kulawa Re: drożdże instant są do dupy! 04.06.07, 13:54 ale dziwne. Od dwóch lat robię chleby tylko na drożdżach instant, a wszystkie porażki, które zaliczyłam (nie było ich znowu tak wiele) na pewno od drożdży nie zależały - raz zapomniałam wsypać drożdży w ogóle;))), pozostałe razy to wina jakiejś dziwnej mieszanki na chleb ziemniaczany. Odpowiedz Link Zgłoś