nanadomi 03.10.07, 18:24 Jak w temacie.Jakie macie przepisy na kapuste białą w słoikach na zime.jeśli możecie to podajcie,bo mam pełno główek i szkoda mi jej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nanadomi Re:Jutro zrobię skan i przyślę na gazet.pocztę.nt 03.10.07, 19:54 Oki,czekam Odpowiedz Link Zgłoś
bez_sentymentow Re: kapusta biała 03.10.07, 20:29 Wiem, że z białej kapusty można zrobić fajne przetwory. Na przykład nakisic. Ale mimo wszystko nie jest to warzywo, z którego robiłabym przetwory na zimę. Na zimę robię przetwory np. z papryki czy pomidorów, czyli warzyw, które zimą są niedostępne. No, może nie niedostępne, ale drogie i paskudne. Jest kilka warzyw, których nie jem zbyt dużo latem/jesienią, bo wolę się nacieszyć wspomnianymi pomidorami i papryką, cukinią, kalafiorami, szpinakiem, dynią itp. Warzywa typu buraki, seler, marchewka, pory czy właśnie kapusta (oprócz wyjątkowej młodej kapusty oczywiście) są dla mnie warzywami 'zimowymi', którymi zastępuję sałatę itp., kiedy ich nie staje. Oczywiście, żeby zimą mieć kiszoną i inne przetwory, trzeba o nie odpowiednio zadbać wcześniej, nie przeczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
nanadomi Re: kapusta biała 04.10.07, 20:31 Może jeszcze ktoś coś poleci oprócz kiszonej,w necie nie ma nic ciekawego:) Odpowiedz Link Zgłoś