Gość: Dropstar IP: *.solcon.nl 21.07.03, 09:46 Nie pomne,czy dodawac cebule zeszklona na patelni.Wiem,ze sol i pieprz i troche ryzu....Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tangerines Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.iis.ar.wroc.pl 21.07.03, 10:01 Kwestia gustu. Ja daję ryż, cebulkę, paprykę w proszku, czosnek, sól, pieprz, jajko. Ryżu wcześniej nie gotuję bo gołąbki z gotowanym są dla mnie za bardzo rozpaćkane. Surowy ryż ugotuje się z powodzeniem podczas pichcenia gołąbków. Odpowiedz Link Zgłoś
apolka Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI 21.07.03, 10:05 Ja cebuli nie daję - zwykle gołąbki robię na kilka dni a cebula szybko się psuje. Do mieszanego mięsa mielonego dodaje ryż, sól, pieprz, gałkę muszkat. Ułożone w garnku gołąbki zalewam połową rosołu (z kostki, rozpuszczam ją w wodzie, w której obgotowywałam liście), i duszę ok. 20 min. Do drugiej części rosołu dodakę przecier/ koncentrat pomidorowy, mąkę kukurydzianą, gałkę muszk. pieprz, sól i tą mieszaninę dolewam do gara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dropstar Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.solcon.nl 21.07.03, 16:18 Dzieki za wasze porady,cebule dodalam.Ale golabki w najlepszym wypadku dotrwaja do pojutrze/w lodowce naturalnie/ bo bardzo jestem ich zlakniona- nostalgia 100%! No i lakomstwo.Pozdrawiam i do milego na "Kuchni" Dropstar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziunia Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 10:06 Cebulę możesz dodać,pieczarki uduszone też(albo inne grzyby),trochę koperku,albo marchewkę startą na tarce.To co lubisz i co Ci fantazja podpowiada,chyba że mają być klasyczne to oprócz ryżu tylko cebulę podsmażoną.Smacznego:) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.lomanczyk Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI 21.07.03, 10:50 Pieczarki albo kurki. Oczywiscie podduszone. Mniam! Zwlaszcza z kurkami. Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI 21.07.03, 14:00 podobno calkiem niezle jest zastapienie ryzu kasza gryczana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 18:49 janiolka napisała: > podobno calkiem niezle jest zastapienie ryzu kasza gryczana Jadłam kiedys z tartymi ziemniakami i kasza gryczana, podsmazone w sosie grzybowym, po prostu pycha, nie uwierzyłabym ze takie dobre gdybym nie jadła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.tele2.pl 21.07.03, 15:28 cebule odradzam. Zamiast ryzu niezly jest peczak. I dodac duzo natki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.dialup.tiscali.it 21.07.03, 16:07 Starta skorke z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.we.client2.attbi.com 21.07.03, 20:27 polecam kasze jeczmienna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.localdomain / 192.168.1.* 22.07.03, 13:43 Gość portalu: kluba1 napisał(a): > polecam kasze jeczmienna HA! Sprobujcie zamiast samego ryzu dac do golabkow kilka rodzajow kaszy. Jeczmienna, troche peczaku, no i ten ryz oczywiscie. Smaki tak cudownie sie mieszaja i uzupelniaja.. Mistrzostwo swiata, mowie wam. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś