Dodaj do ulubionych

Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI

IP: *.solcon.nl 21.07.03, 09:46
Nie pomne,czy dodawac cebule zeszklona na patelni.Wiem,ze sol i pieprz i
troche ryzu....Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tangerines Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.iis.ar.wroc.pl 21.07.03, 10:01
      Kwestia gustu. Ja daję ryż, cebulkę, paprykę w proszku, czosnek, sól, pieprz,
      jajko. Ryżu wcześniej nie gotuję bo gołąbki z gotowanym są dla mnie za bardzo
      rozpaćkane. Surowy ryż ugotuje się z powodzeniem podczas pichcenia gołąbków.
    • apolka Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI 21.07.03, 10:05
      Ja cebuli nie daję - zwykle gołąbki robię na kilka dni a cebula szybko się
      psuje.
      Do mieszanego mięsa mielonego dodaje ryż, sól, pieprz, gałkę muszkat.
      Ułożone w garnku gołąbki zalewam połową rosołu (z kostki, rozpuszczam ją w
      wodzie, w której obgotowywałam liście), i duszę ok. 20 min. Do drugiej części
      rosołu dodakę przecier/ koncentrat pomidorowy, mąkę kukurydzianą, gałkę muszk.
      pieprz, sól i tą mieszaninę dolewam do gara.
      • Gość: Dropstar Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.solcon.nl 21.07.03, 16:18
        Dzieki za wasze porady,cebule dodalam.Ale golabki w najlepszym wypadku
        dotrwaja do pojutrze/w lodowce naturalnie/ bo bardzo jestem ich zlakniona-
        nostalgia 100%! No i lakomstwo.Pozdrawiam i do milego na "Kuchni"
        Dropstar
    • Gość: dziunia Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 10:06
      Cebulę możesz dodać,pieczarki uduszone też(albo inne grzyby),trochę
      koperku,albo marchewkę startą na tarce.To co lubisz i co Ci fantazja
      podpowiada,chyba że mają być klasyczne to oprócz ryżu tylko cebulę
      podsmażoną.Smacznego:)
    • kasia.lomanczyk Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI 21.07.03, 10:50
      Pieczarki albo kurki. Oczywiscie podduszone. Mniam! Zwlaszcza z kurkami.
    • janiolka Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI 21.07.03, 14:00
      podobno calkiem niezle jest zastapienie ryzu kasza gryczana
      • Gość: lola Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 18:49
        janiolka napisała:

> podobno calkiem niezle jest zastapienie ryzu kasza gryczana

Jadłam kiedys z tartymi ziemniakami i kasza gryczana, podsmazone w sosie
        grzybowym, po prostu pycha, nie uwierzyłabym ze takie dobre gdybym nie jadła
    • Gość: kaska Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.tele2.pl 21.07.03, 15:28
      cebule odradzam. Zamiast ryzu niezly jest peczak. I dodac duzo natki.
      • Gość: Linn Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.dialup.tiscali.it 21.07.03, 16:07
        Starta skorke z cytryny.
        • Gość: kluba1 Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.we.client2.attbi.com 21.07.03, 20:27
          polecam kasze jeczmienna
          • Gość: Lilu Re: Co DODAC do MIELONEGO-GOLABKI IP: *.localdomain / 192.168.1.* 22.07.03, 13:43
            Gość portalu: kluba1 napisał(a):

> polecam kasze jeczmienna

HA! Sprobujcie zamiast samego ryzu dac do golabkow kilka rodzajow kaszy.
            Jeczmienna, troche peczaku, no i ten ryz oczywiscie. Smaki tak cudownie sie
            mieszaja i uzupelniaja.. Mistrzostwo swiata, mowie wam.
            Pozdrowka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka