agness79 23.11.07, 19:45 Jak się robi? Taki do jajka sadzonego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Szpinak na gęsto 23.11.07, 20:17 Podsmażasz na oliwie z czosnkiem, przyprawiony solą i białym pieprzem, odrobina soku z limonki lub cytryny albo ( ja preferuję) octem balsamicznym i już. Ze swieżego szpinaku - 2-3 minuty roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
justii00 Re: Szpinak na gęsto 23.11.07, 21:43 ja mrozony szpinak wkladam do garneczka,na malym ogniu go odmrazam,nastepnie dodaje lyzke masla,sol,pieprz,zmiazdzony zabek czosnku i dusze ok 10 min,na koniec dodaje troche smietanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskorzanka Re:Mrożony szpinak najpierw trzeba odparować.nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.07, 22:20 szpinak robię na zasmażce i wtedy nie trzeba odparowywać go, koniecznie czosnek i pieprz, na kwaśno jest brrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
mneznehoklepne Re:Mrożony szpinak najpierw trzeba odparować.nt 23.11.07, 22:28 Na cebuli zrobić zasmażkę, dodać mrożony szpinak, póżniej doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową, ja nie dodaję czosnku, ponieważ mąż nie cierpi, ale z czosnkiem jest pyszny. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.1 Re:Mrożony szpinak najpierw trzeba odparować.nt 24.11.07, 07:50 mrozonego szpinaku nie trzeba odparowac! Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re:Mrożony szpinak najpierw trzeba odparować.nt 01.12.07, 20:48 wystarczy dobrze odcisnac Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Szpinak na gęsto 23.11.07, 22:36 ze 3 łyżki masła, na tym smażysz zamrożony szpinak. ja doprawiam czosnkiem i solą super jest jak polejesz nim kluski, a wszsytko polejesz sosem z gorgonzoli (roztopiona gorgonzola-kawalek z łyżką/dwoma śmietany gęstej 18%) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskorzanka na oliwie smażę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.07, 17:25 masła w ogóle nie używam do smażenia Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Bo oliwa jest bardziej smaczna wyobraź sobie. 25.11.07, 16:08 Oliwa bdb jakości a nie jakieś popłuczyny. W dodatku masło ma nieprzyjemną cechę przypalania się a oliwa nie. Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: Bo oliwa jest bardziej smaczna wyobraź sobie. 01.12.07, 20:51 dobry kucharz nie przypala masla. Na moj smak, a ten sie moze roznic od innych, szpinak z maslem smakuje pelniej :) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Szpinak na gęsto 24.11.07, 17:26 Czy wbijanie surowego jajka do szpinaku obok czosnku śmietany, masła i przypraw nalezy uznac za błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
the_kami Re: Szpinak na gęsto 25.11.07, 16:03 Błąd to chyba nie, ale trzeba uważać, bo ono się błyskawicznie ścina, i szpinak będzie twardą masą. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: A. jak śpiewał W. Młynarski - Absolutnie...)) 25.11.07, 18:15 ba_nita napisał: > A. jak śpiewał W. Młynarski - Absolutnie...)) Dzięki! - dawniej tego nie robiłem ale uleglem namowie; tak mi się wydawalo, ze jednak chyba cos pokićkałem... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: A. jak śpiewał W. Młynarski - Absolutnie...)) 26.11.07, 02:53 sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2438447 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMK Re: A. jak śpiewał W. Młynarski - Absolutnie...)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.07, 10:00 Nowy przepis na szpinak przywieziony z Egiptu: szpinak świeży lub mrożony . Świeży blanszujemy i siekamy, mrożony rozmrażamy i odlewamy wodę. Mielone mięso wieprzowe smażymy w tym czasie z cebulką i jak jest prawie gotowe dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy. Dosmaczamy solą,pieprzem, papryką i czosnkiem.Smażymy dalej aż będzie gotowe. Proporcje składników takie, by po przygotowaniu szpinak i mięso stanowiło równą część potrawy a koncentrat stworzył pyszny sos. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Wieprzowina w muzułmańskim kraju? Ciekawe... 26.11.07, 10:29 Chrześcijanie koptyjscy (którzy też zresztą nie jadają wieprzowiny ale mogą) to zaledwie 6% populacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: A. jak śpiewał W. Młynarski - Absolutnie...)) 01.12.07, 00:44 hmm chyba cos jest nie tak, szpinak jak najbardziej pasuje z jajkiem, jest zdrowy a absolutnie jest tego potwierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: A. jak śpiewał W. Młynarski - Absolutnie...)) 01.12.07, 16:16 aniutek napisała: > hmm chyba cos jest nie tak, szpinak jak najbardziej pasuje z > jajkiem, jest zdrowy a absolutnie jest tego potwierdzeniem. Nasz Grzes, ja był malenki mówił "Mamusiu - zupka jest chora"... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bagarmosen Re: Szpinak na gęsto-uwielbiam! IP: 83.16.31.* 04.12.07, 10:14 a robie zgodnie z przepisem na opakowaniu, dodajac czosnek!!!! i smietane wymieszana z niewielka iloscia maki. Odpowiedz Link Zgłoś