algaria 05.12.07, 15:38 Upiekłam szarlotkę z budyniem chce ktoś przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Algaria! 05.12.07, 18:27 Ty jesteś sprytna kobieta, może masz jakiś ciekawy przepis na ciasto i z kremem i z galaretką :) Teściowa mnie o takie męczy a ja ni hu hu! A tę szarlotę dawaj naturlich, najlepiej obfotowaną na blogu także :P Odpowiedz Link Zgłoś
algaria Re: Algaria! 05.12.07, 19:31 zdjęcia zrobione przepis chycnę póżniej a co do kremu i galarety to najłatwiejszy jest biszkopt z kremem (może być karpatkowym)owocami i właśnie galaretką Nie wiem czy sama wykombinujesz czy podać ci przepis na bardzo szybkie z prawie gotowych składników Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Algaria! 05.12.07, 20:17 Za biszkopt z galaretką to dziękuję, taki to ja umiem :) Moja teściowa widziała gdzieś w tv jakieś takie niby to kruche, na tym jakiś dżem czy cuś, potem krem, owoce, krem, coś tam jeszcze i galaretka. I ona twierdzi, że ja na pewno takie coś umiem i ona to chce :) Najgorsze, że jakoś nie mogę znaleźć ciekawego przepisu na ciacho z galaretką, innego niż biszkoptowe właśnie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
algaria przepis 06.12.07, 13:57 pół kg mąki, 1 kostka masła (ja daję roślinne) 2 jaja 1 szkl cukru proszek do pieczenia (ja wczoraj dodałam cukier cynamonowy) 1 kg kwaśnych jabłek ja daję 1i1/2 słoika gotowych 3 budynie śmietankowe i 3/4 l mleka. Z podanych porduktów zagniatamy ciacho dzielimy na pół jedną częśc na dno blachy (dużej prostokątnej)wykładamy jabłka ze słoja bądż kroimy w cząski surowe. Gotujemy bydynie w 3/4 l. mleka i zalewamy jabłka gorącym budyniem. Czekamy chwile aż ostygnie i przykrywamy drugą częścią ciasta wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 st i pieczemy na złoty kolor. SMACZNEGO!! Postaram sie dziś wrzucić foto. Odpowiedz Link Zgłoś