w-gregi 13.08.03, 01:12 przyrzadzaliscie kiedys popkorn w mikrofalowce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiekok_28 Re: popkorn z mikrofaliI? 13.08.03, 09:28 Tak, jest ok. Oczywiscie specjalnie zapakowany. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: popkorn z mikrofaliI? 13.08.03, 09:40 Tak,sprzedają taki specjalny do mikrofali w większych sklepach np.Bomi.Wkładasz taką płaską torebeczkę na 4-5 minut i sobie rośnie strzelając.Całkiem dobry w smaku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: popkorn z mikrofaliI? IP: *.tele2.pl 13.08.03, 15:34 moj maz robi w mikrofali, b wygodne (on lubi popkorn) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kluba1 Re: popkorn z mikrofaliI? IP: *.we.client2.attbi.com 13.08.03, 15:56 ZAWSZE Odpowiedz Link Zgłoś
w-gregi Re: popkorn z mikrofaliI? 14.08.03, 00:13 super ze takie cos istnieje ale ile takie codo kosztuje i gdzie to dostane bo szukam i szukam mieszkam w bydgoszczy :) w gencie i tesko niemoge tego znalesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zosia Re: popkorn z mikrofaliI? IP: *.kutno.mediaclub.pl 14.08.03, 08:18 Czy do mikrofali muszą być jakieś specjalne ziarna kukurydzy,czy każdę ziarna są dobre.Jeszcze jedno,a w jakiej torebce to robicie,czy może być torba papierowa od cukru,czy szczelnie zamknieta,aby w czsie prażenia nie wypadały ziarna.Nigy nie robiłam w mikrofalówce,stąd tyle pytań. Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: popkorn z mikrofaliI? 14.08.03, 08:42 Popcorn do mikrofali o którym pisałam wcześniej jest już zapakowany w takie specjalne torebki.One mają mały otwór i jakąś taką twardą płytkę na dnie ciemną w kolorze,która chyba jest z cienkiego metalu,albo innego nagrzewającego się materiału.Wkłada się to do mikrofalówki i torebka się rozkłada w miarę jak popcorn rośnie.Myślę że lepiej nie eksperymentować ze zwykłymi torebkami z papieru bo mogą się zapalić i nie wiem czy te ziarna nie są jakoś specjalnie spreparowane. Nie wiem gdzie w Bydgoszczy można kupić ten popcorn.Ja go kupuję w Bomim w Gdańsku,jest w dwóch smakach-maślany i tradycyjny,na torebkach jest taki motyw z amerykańską flagą:)Kosztuje ok.3 zł.A wydaje mi się że widziałam go też w Geancie-leżał gdzieś w okolicy chipsów.Można poszukać też w małych sklepikach,bo może się znajdzie. POZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: popkorn z mikrofaliI? IP: 217.8.175.* 14.08.03, 20:59 A który jest lepszy? i czy jest tak dobry jak ten kupowany w kinie? m Odpowiedz Link Zgłoś
w-gregi Re: popkorn z mikrofaliI? 08.10.03, 16:13 hej ludzie z bydgoszczy !! gdzi moge kupic owy magiczny popkorn do mikrofali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: popkorn z mikrofaliI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 16:22 Ostatnio robiłam- zaden specjalny, normalny popcorn wsypałam do naczynia zaroodp. przykryłam i właczyłam srednia temp. Strzelał az miło.Wyjmowałam po troche ten juz zrobiony, wsadziłam znowu do kuchenki i w ten sposób całe ziarno wystrzeliło. Zrób tak, bedzie szybciej , zanim namierzysz ten w torebkach(we Wrocku nigdzie nie widziałam) Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: popkorn z mikrofaliI? 09.10.03, 03:54 To bardzo proste. Bierzesz pol szklanki kukurydzy, wsypujesz do torby( wielkosci 2 do 3 kg maki) i robisz dwie, trzy zakladki szerokosci 2 cm Wyciagasz momentalnie gdy explozje ustaja. Robilem to przez kilka chudych lat w USA, smakowala doskonale i byladziesiec razy tansza. Odpowiedz Link Zgłoś
mrouh Re: popkorn z mikrofaliI? 15.10.03, 18:43 republican napisał: > To bardzo proste. > Bierzesz pol szklanki kukurydzy, wsypujesz do torby( wielkosci 2 do 3 kg maki) A jaka ta torba ma być? Papierowa (skoro porównujesz do torby od mąki)? I skąd ja wezmę taką dużą torbę papierową? :-) Jak będzie mniejsza to siła wystrzału jej nie przebije?:-) A może można to zrobić w takim naczyniu plastikowym, przeznaczonym do zamrażania, przechowywania i do mikrofali (nie napisali do jakiej temperatury można go używać, czy tylko rozmrażać, czy coś więcej- pudełko jest takie najzwyczajniejsze za kilka zł w każdym sklepie z kuchennymi klamotami)? Mam trzy torebki popkornu i takie pudełeczko, powiedzcie, czy coś z tego będzie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: popkorn z mikrofaliI? IP: *.menis.gov.pl / 195.164.60.* 14.10.03, 13:11 Czesc,mieszkam w Bydg. i jeszcz e Genaciei Auchanie, dzial chipsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: popkorn z mikrofaliI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 18:58 Wczoraj kupiłam.Maslany, niedobry, tylko naturalny w smaku jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś