Dodaj do ulubionych

Śledzie pocztowe

IP: *.aster.pl 22.01.08, 21:09
Weszłam w posiadanie książki kucharskiej z 1954 roku w której występuje ten
termin.Co to są za śledzie?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re:Nie wiesz to po co się odzywasz? Tzw.śledzie 22.01.08, 21:54
      pocztowe to osobniki płynące na czele ławicy - najsilniejsze, największe,
      najbardziej wypasione. Stopień trudności jeśli chodzi o kupno w skali 1 do 10
      --
      • Gość: Anna Re:Nie wiesz to po co się odzywasz? Tzw.śledzie IP: *.aster.pl 23.01.08, 08:55
        Dziękuję bardzo za odpowiedż.I jeszcze jedno pytanie - czy w centralach rybnych
        znają te określenie?
        • ba_nita Re:W Gdyni na Hali Rybnej tak, ale jak mówię nie 23.01.08, 16:59
          do kupienia.
          • Gość: Anna Re:W Gdyni na Hali Rybnej tak, ale jak mówię nie IP: *.aster.pl 23.01.08, 18:57
            Jestem z Warszawy to trochę daleko do Gdyni, ale latem kto wie... czy nie
            wstąpię do tej hali wracając z Jastarni.
            • ba_nita Re:To już lepiej będąc w Jastarni wcześnie 23.01.08, 19:07
              rano przejdź się na kutry wracające z morza. Bardziej świeżej ryby nie
              dostaniesz. Oprócz tego przy bramie portu jest sklepik rybny a odrobinę dalej w
              stronę szosy Jastarnia - Hel po lewej stronie patrząc od Portu wędzarnia, w
              której zaopatrzysz się w jeszcze ciepłe wędzone ryby.
    • Gość: majala Re: najlepsze z punktu widzenia kucharza IP: *.rzeszow.mm.pl 22.01.08, 23:27
      Moja teściowa wspominała przedwojenne śledzie, właśnie pocztowe, mówiła,że
      najlepsze. Ale niestety nic więcej o nich nie wiem.
    • Gość: sabrossa to nazwa sklepów rybnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 16:37
      z czasów PRL, teraz chyba już takich "central" nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka