Gość: sioux IP: *.echostar.pl 19.08.03, 19:41 Czy ktos moze poszczuc mnie ciekawym przepisem na makrele. Najlepiej pieczona, ew. smazona. Dzieki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hania_76 Re: Makrela surowa !!! 19.08.03, 21:17 Ja bym ją upiekła w piekarniku, nadzianą tylko plasterkami cytryny i natartą solą, albo nadzianą masłem ze szczypiorkiem i solą. Ale bez przesadzania z ilością masła, bo makrela sama w sobie jest tłusta. I przepyszna - to jedna z moich najulubieńszych ryb :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sioux Re: Makrela surowa !!! IP: *.echostar.pl 20.08.03, 00:19 Dla mnie tez makrela to "pokarm bogow". Wedzona moglbym jesc codziennie bez ograniczen, a teraz wziela mnie chcica na jakies male kombinatorstwo, stad moja prosba o przepisy. Zamierzam teraz czesciej kupowac ta rybe w postaci surowej, wiec zastosuje Twoja propozycje z pewnoscia. Mimo to kolejne przepisy nadal mile widziane ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz tylko piekranik lub grill IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.08.03, 11:47 lubi czosnek i liscie szałwi albo klasyka rybna Thymian Odpowiedz Link Zgłoś
seledyna Można na surowo! 20.08.03, 12:25 Jadłam makrelę surową w Maroku, była cudowna! Zrobiono z niej pastę. Posiekaną makrelę (ości wyjęto), połączono z posiekaną cebulą, oliwą, solą,pieprzem - podawano do świeżutkiej bagietki, pomidorów, sałaty, paparyki i oliwek - pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz mozna IP: *.atr.bydgoszcz.pl 20.08.03, 12:39 ale trzeba kupic świeżą nie mrożoną rybę typu makrela a to polsce nie jest mozliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sioux Re: Można na surowo! IP: *.icpnet.pl 20.08.03, 15:00 Pomysl jest ciekawy. Skoro mozna jesc tatar z lososia (pycha), i surowe sledzie w roznej postaci, to dlaczego nie zaryzykowa makreli - musze to wyprobowac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś