echme 30.03.08, 23:08 Chciałabym zrobić jakiś mięsny sos, dość gęsty, np. do kopytek. Wszędzie chyba już szukałam przepisu, ale nie mogę znaleźć... Nie zależy mi na żadnych wyszukanych dodatkach. Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x albo z torebki albo zrob pieczen IP: *.PH-1511G-BSR64K-02.ish.de 30.03.08, 23:21 i wykorzystaj naturalny sos. Jak chcesz zrobic inaczej sos miesny? bez miesa? Odpowiedz Link Zgłoś
echme Re: albo z torebki albo zrob pieczen 31.03.08, 15:52 Jak napisałam, że mięsny, to wiadomo, że z mięsa. Po prostu nie wiem jak to zrobić, żeby powstał z tego sos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieskorzanka Re: albo z torebki albo zrob pieczen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 16:52 zagęść sos z pieczeni mąką Odpowiedz Link Zgłoś
irishcream Re: Sos mięsny 31.03.08, 20:45 Zrób gulasz, do kopytek w sam raz - przeszukaj forum. Odpowiedz Link Zgłoś
leopoldi Re: Sos mięsny 31.03.08, 21:26 kup w proszku KNORRA sos do pieczeni 3min. roboty taniocha i wcinaj kopytka z sosem Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Ja szłam zawsze na łatwiznę... 01.04.08, 00:13 Smażyłam małe kawałki boczku, na to cebula pół na pół z porem, mięsko w malutkich kawałkach, kawałek marchwi dla wyrównania smaku, pieprz (czosnek, jeśli lubisz), zasypać odrobiną mąki, zezłocić, zalać wodą albo bulionem. Jak wszystko było miękkie, to po prostu przelatywałam szybko blenderem, wyjmując na tę chwilę część mięsa i boczku, żeby ładne w sosie wyglądało. I już. Prostszego chyba nie znam, ale jeśli musisz sos mieć w 10 minut, na gwałt, a nie wybrzydzasz strasznie, to faktycznie posiłkuj się torebkami... co tam! Odpowiedz Link Zgłoś
echme Re: Ja szłam zawsze na łatwiznę... 01.04.08, 16:05 Parę razy korzystałam z gotowych sosów z torebki, ale one nie dorównuja w smaku tym robionym własnoręcznie, że tak powiem :D Hm... Gulasz? Poszperam na forum :) Odpowiedz Link Zgłoś