ariel23 03.09.03, 14:10 z jakiego miesa? I czy lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bruno Re: z czego sie robi kindziuk? IP: 217.11.133.* 03.09.03, 14:27 Przepadam, tylko to takie nieprzyzwoicie drogie. Robi się z surowej wieprzowiny, a potem suszy. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: z czego sie robi kindziuk? 03.09.03, 14:40 Na pewno z wieprzowiny? Bo mi sie cos obilo o uszy, ze to wolowe, dlatego tu napisalam, zeby sie upewnic.... Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka Re: z czego sie robi kindziuk? 03.09.03, 14:47 A ja słyszałam, że mięso (wieprzowe) najpierw się suszy, a pó�niej z niego robi kindziuk. W delikatesach Piotr i Paweł kosztuje 36,90 zł. Uwielbiam. Tylko trzeba prosić o cienko pokrojonego. Co� podobnego, ale jednak innego w smaku robi Sokołów pod nazwš szołdra. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: z czego sie robi kindziuk? 03.09.03, 15:22 No wlasnie, cienko pokrojony. Inaczej jest twardy i nie tak dobry. W delikatesach Hypernova kosztuje ok 37 zl, a u mnie w sklepie na osiedlu 44!!! Ogromna roznica. A jadlas te szoldre? Polecasz??? mirabellka napisała: > A ja słyszałam, że mięso (wieprzowe) najpierw się suszy, a pó�niej z niego robi > > kindziuk. W delikatesach Piotr i Paweł kosztuje 36,90 zł. Uwielbiam. Tylko > trzeba prosić o cienko pokrojonego. > Co� podobnego, ale jednak innego w smaku robi Sokołów pod nazwš szołdra. Odpowiedz Link Zgłoś
mirabellka Re: z czego sie robi kindziuk? 04.09.03, 09:28 > A jadlas te szoldre? Polecasz??? > Tak, polecam szołdrę. Jest b. dobra. Ale wolę kindziuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: z czego sie robi kindziuk? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.03, 21:22 ariel23 napisała: > z jakiego miesa? I czy lubicie? Uswiadomcie kolezanke co to za wynalazek??? Odpowiedz Link Zgłoś
wedrowiec2 Re: z czego sie robi kindziuk? 03.09.03, 21:36 Kindziuk jest to mięso wieprzowe, przyprawione ziołami i solą a nastepnie włożone do wieprzoewgo żołądka (jak salceson) i suszone kilka miesięcy w przewiewnym miejscu. Podobno genialne w smaku, ale znam to z opowieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: z czego sie robi kindziuk? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.09.03, 01:33 Ten kindziuk za 33 zl kg ktory jedliscie to jest kielbasa kindziuk produkowana przez PMB,ale od niedawna robia rowniez szynke kindziuk 220 zl za kilogram kupilem kilka dni temu w Sezamie na Marszalkowskiej w W-wie.Cieniutko pokrojone plastry rewelacja szynka parmenska sie chowa pozatym jest od niej dwa razy drozszy i wedlug mnie smaczniejszy.Polecam sprobowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: z czego sie robi kindziuk? 05.02.14, 22:45 nie wiem z czego. ktos juz pisal. uwielbiam. dziekuje za przypomnienie, kupie przy nastepnej wizycie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Szołdra a Kindziuk IP: *.dynamic.mm.pl 05.02.14, 22:36 Ludzie szołdra i kindziuk to jest to samo ;) Pracuje przy produkcji. Zależy tylko na jaki region idzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klik To Gazeta wyrabia kindziuk? IP: *.gdynia.mm.pl 05.02.14, 23:01 Na razie przoduje w reaktywowaniu wątków z "wykopalisk". Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: To Gazeta wyrabia kindziuk? 06.02.14, 09:37 Kiedyś projektowałem magazyny dla "Lecha" i "PMB" w Białymstoku, "Mazurii" w Ełku, "Kabo" w Choroszczy i dla ZM w Sokołowie i wiem od tamtejszych ludzi że szołdra to coś troche jednak innego niz kindziuk - szczególnie ten litewski... szołdrę lubie a kindziuka nie bardzo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_zielona_pietruszka Re: z czego sie robi kindziuk? 15.02.14, 22:01 Kindziuk robi się z najlepszych gatunków mięsa wieprzowego. Szynka, polędwica, schab. Mięso jest peklowane i wędzone zimnym i rzadkim dymem. Cały proces trwa ok 2-3 miesięcy. Najlepsze można kupić na polskiej Litwie, czyli w powiecie Sejneńskim. Cena ok 28-30 zł Odpowiedz Link Zgłoś