magga4 07.04.08, 11:47 Potrzebuje fajne przepisy na przyjęcie na 14 osób, najlepiej typu bufet z zakąskami ico Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Duże przyjęcie 14 osób - zakąski needed!!!!! 07.04.08, 11:55 www.ag.bocznica.org/AskGoogle.gif www.pychotka.pl/przepisy-kulinarne/zak%B1ski.html www.mrooczlandia.com/kociolek/zakaski/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.E. Re: Duże przyjęcie 14 osób - zakąski needed!!!!! IP: *.bredband.comhem.se 07.04.08, 13:43 Losos w cienkich plastrach przyozdobiny cytrna i galazkami koperku.Sledziki np.w cebulce-(male kawalki)kazdy kawalek z wykalaczka.I jeszcze jedenrodz.Usmaz sledzie-ostudz i zalej zalewa octowa. Musza postac minimum 2-dni.Tez musza byc male kawalki takie na 2"gryzy".Mozesz zrobic rybe w galarecie,schab w galarecie,nozki,ktore beda rozlane do malutkich filizanek a po wysygnieci przelozone na tace lub talerz i przyozdobine cytryna i koperkiem lub natka zielona.Poza tym polmiski z wedlinami,salatka kartoflana, warzywna,pomidory posypane cebulka,pieczony schab karkowy na zimno w plastrch itd.To wszysko powinno byc pieknie przyozdobine roznymi warzywami i owcami.Szkoda,ze tak daleko mieszkam bo bym Ci pokazala jak przgotowac cos takigo tanio a pieknie i smacznie.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
smile.2 moje menu 07.04.08, 13:19 Ja w najblizszy weekend na 14-16 osob planuje podac (zalozenie ze bedzie to tylko "szwedzki stol"/bufet i nic nie bedzie podgrzewane / przygotowywane w trakcie przyjecia: skrzydelka - w 2 roznych marynatach koreczki - mala mozarella + pomidorek koktailowy + bazylia sliwka z boczkiem sledzie cytrynowe ziemniak + odrobina jogurtu naturalnego + kawalek lososia wedzonego grapefruit zawiniety w lososia wedzonego gruszka + szynka + rukola + parmezan salatka makaronowa (farfalle + szpinak + poidory suszone + inne roznosci) deska serow oliwki, marynowana papryka owoce krakersy i warzywa w slupkach (ogorek, marchew, seler naciowy) + sos czosnkowy, hummus, guacamole moze byc? cos byscie zmnienili / wyrzucili / dodali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ella Re: moje menu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 13:37 Dodałabym siebie do listy gości :) Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Duże przyjęcie 14 osób - zakąski needed!!!!! 07.04.08, 14:11 Ja ostatnio robiłam (co prawda mniej osob... ale + dzieci :)): -tarta serowa tarta szpinakowa -sałatka z tuńczyka -sałatka z kukurydzy, kurczaka wędzonego, ananasa -jajka faszerowane -różyczki łososia w sosie kaparowym -rolada szpinakowa z łososiem -deska serów -caprese -krakersy (lub różne pieczywa jak kto woli) i pasty do nałożenia: oliwkowa, z fety, z bryndzy i kupna z trufli - do tego dla dzieci gofry i pizze (dla dosrosłych też jak mieli ochotę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Duże przyjęcie 14 osób - zakąski needed!!!!! IP: *.aster.pl 07.04.08, 15:14 Kto wymyślił ohydne połączenie kukurydzy z ananasem? Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr :))) 07.04.08, 15:28 nie wiem kto wymyślił, koleżanka dała przepis :) Ale fakt, wielką popularnością się nie cieszyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:46 a my lubimy takie połączenie...o gustach się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pty-sia Re: :))) IP: *.pl 14.04.08, 10:06 a ja choć nie cierpię kukurydzy uwielbiam sałatkę z kukurydzy, ananasa, sera zółtego i pestek słonecznika. Co za dziwna krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: :))) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.04.08, 21:07 pty-sia mozesz mi napisac jaka to sałatka? pestki podsmażane? Odpowiedz Link Zgłoś