vanella 15.04.08, 22:30 ... zrobić. to zabawne, bo ciężko ją dostać a jak już jest to wszystkie kolendrowe przepisy wyleciały mi z głowy... a tyle ich było! jakieś pomysły? będę szczerze zobowiązana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: senin Re: mam dużo naci kolendry i zero pomysłu co z ni IP: *.bri.connect.net.au 15.04.08, 22:45 zrob kurczaka z kolendra kurczaka potnij na male kawalki, zamarynuj w mieszance jogurtu (tlusty prosze) ok 300ml, czosnku 3-5, 1 lyz sproszkowanego chilli, 2 kolendry w proszku, 1 kurkumy, 1 kuminu, 1 lyzka starty imbir , zielona kolendra ile chcesz, moze byc duzo - odstawic na pare godzin, ale niekoniecznie zaeszklic drobno pisiekana cebule - dodac kurczaka, posmazyc chwile na sporym ogniu, przykryc, dusic ok 40 minut na srednim ogniu przed podaniem dodac znow zielona kolendre - duuzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: mam dużo naci kolendry i zero pomysłu co z ni IP: *.pools.arcor-ip.net 15.04.08, 22:59 bardzo polecam moja marchwianke z koledra. nie znam osoby, ktorej by nie smakowala, nawet najzagorzalszego przeciwnika marchewki tiny.pl/4zkv podstawa jest dobry proszek curry. nie polecam firmy kamis, bo pchaja polepszacz smaku firma trs jest dobra - do dostania w bomi i kuchniach swiata mielonego kminu i kolendry od biedy nie dodawaj, jak nie masz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto kobiet Re: mam dużo naci kolendry i zero pomysłu co z ni IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 16.04.08, 02:11 ja wszelkie nadwyzki zielonej kolendry susze z mniejszych ilosci dobra jest ryba w sosie zielonym: biala delikatna ryba w sosie ze zmielonej kolendry, miety i mleka kokosowego z przyprawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: mam dużo naci kolendry i zero pomysłu co z ni IP: *.pools.arcor-ip.net 16.04.08, 08:19 czemu suszysz? 100X lepiej jest imho zamrozic. mroze caly peczek i sukcesywnie siekam sobie listki na biezaco az dojde do lodyzek, ktore dodaje do niektorych wywarow na egzotyczne zupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto kobiet Re: mam dużo naci kolendry i zero pomysłu co z ni IP: 66.241.143.* 16.04.08, 15:55 1. wedlug mnie koledra mrozona po rozrozeniu traci pol aromatu - suszona - nie 2. suszona moge przechowywac dluzej od mrozonej 3. suszona dodaje ja do kilku mieszanek, np, lubie ja w butter chicken, wlasnie suszona a nie zielona, bo nie lubie zielonych farfocli w sosie 4. szkoda mi miejsca w zamrazarce - mam tam mnostwo rzeczy, od paniru po maliny Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re:pesto 16.04.08, 09:24 Pesto: 3 peczki kolendry, garsc orzechow "anacardi" / nie wiem jak sie nazywaj po polsku /, parmigiano reggiano wg smaku. oliwa extravergine. sol, pieprz. Mozna zrobic nawet przy pomocy tzw. zyrafy. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re:pesto 16.04.08, 11:43 Bede pamietala. Mozna je zastapic orzeszkami piniowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
vanella Re: mam dużo naci kolendry i zero pomysłu co z ni 16.04.08, 21:11 dziękuję bardzo! ile możliwości! :-) Odpowiedz Link Zgłoś