Gość: Marta Re: Chciałbym otrzymać przepis na Tatara IP: 212.244.106.* 04.01.02, 14:28 Jeżeli chodzi o składniki to ja wykorzystuje następujące: drobno pokrojona cebula drobno pokrojone korniszony żółtko odrobina oliwy z oliwek trochę musztardy odrobina bazylii sól pieprz no i oczywiście polędwica wołowa jeżeli o proporcje to zależy od gustu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Chciałbym otrzymać przepis na Tatara IP: *.chello.pl 08.01.02, 19:55 Cześć! Widzę że jakaś dobra dusza przesłała Ci przepis na Twój ulubiony tatarek. Ja też znam podobny przepis, niestety bracie tatarków już nie jadam .Słyszałeś o chorobie szalonych krów. To wszystko ,przemyśl to. Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myśka Re: Chciałbym otrzymać przepis na Tatara IP: *.man.polbox.pl 19.02.02, 07:40 Ja wykorzystuje następujące skladniki: ok.0,4 kg miesa wolowego (szynka nie koniecznie poledwica) drobno pokrojona cebula drobno pokrojone korniszony żółtko 1/2 szkl. oleju slonecznikowego 1 lyzeczka musztardy 3/4 szkl.ostudzonej przegotowanej wody 1/2 tyzeczki wegety przesianej przez sitko, aby nie grubych skladnikow sol, pieprz proporcje to zależy od gustu WYPROBUJ JEST PRZEPIS NA SWIECIE a dodana woda daje mu wspanialy wyglad i konsytencje. Odpowiedz Link Zgłoś
quba Re: Chciałbym otrzymać przepis na Tatara 06.03.02, 09:01 Gość portalu: Myśka napisał(a): > > Ja wykorzystuje następujące skladniki: > ok.0,4 kg miesa wolowego (szynka nie koniecznie poledwica) > drobno pokrojona cebula > drobno pokrojone korniszony > żółtko > 1/2 szkl. oleju slonecznikowego > 1 lyzeczka musztardy > 3/4 szkl.ostudzonej przegotowanej wody > 1/2 tyzeczki wegety przesianej przez sitko, aby nie grubych skladnikow > sol, pieprz > proporcje to zależy od gustu > WYPROBUJ JEST PRZEPIS NA SWIECIE a dodana woda daje mu wspanialy wyglad i > konsytencje. > zaraz zaraz do 40 dag mięsa dajesz szklankę wody i 1/2 szklanki oleju ? - i pijesz to przez słomkę czy jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzych Re: Chciałbym otrzymać przepis na Tatara IP: *.chello.pl 19.02.02, 20:22 Tak jak Marta....tylko ja dodaje jeszcze kminku , grzybków marynowanych i dobrych sardynek w oleju Odpowiedz Link Zgłoś
wjanuszek Re: Chciałbym otrzymać przepis na Tatara 16.02.02, 21:48 Jeśli dobrze sie orientuję to prawdziwego tatara robi sie z koniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tombo3 Re: Chcia?bym otrzymac´ przepis na Tatara IP: 195.136.45.* 05.03.02, 19:38 Moj ojciec wlewa oliwe poki mieso wchlania. A efekt - puszysty, muslinowy, taka mgielka z tatara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freya Re: Chcia?bym otrzymac´ przepis na Tatara IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 17:06 Nikt nie pamiętał o zasadzie podstawowej: do prawdziwego tatara mięso się sieka, a nie miele przez maszynkę. Troche roboty przy tym jest, ale różnica w smaku zasadnicza! Odpowiedz Link Zgłoś