dab12 22.08.03, 22:45 za ile EURO - (minimum) można zwiedzić Eiuropę - ( no może pół) w ciągu miesiąca? Ja już wiem ciekawe, czy ktoś zgadnie. środek lokomocji dowolny, w tym przelot samolotem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina10 Re: mam pytanie 22.08.03, 23:02 Nawet nie muszę zgadywać. Jest to nasza forma turystyki. O to odpowiedź 5000 do 6000 PLN. na 2 osoby + 10000 km trasy. I nie żartuję. Mam przerobiony samochód na compobus - zabieram całe żarcie z kraju. W trasie wydaję pieniądze na jakieś świeże owoce, pieczywo, itp, opłata za paliwo, autostrady i jakiś inne atrakcje turystyczne /oczywiście bez pobytu w kasynie w Monte Carlo / - a jeszcze do niedawna + dwa nasze wyrośniete smyki. Bez przelotu samolotem. Widok do spania z okien samochodu bywa niejednokrotnie ładniejszy niż z najdroższego hotelu. Jeszcze jest jedna zaleta takich wyjazdów - codziennie w innym miejscu. W tym roku jednak nie udało się z urlopem )) Odpowiedz Link
glodn-y Re: mam pytanie 22.08.03, 23:07 Chyba za to was kochamy. Srodek lokomocji dowolny- lecimy samolotem cholera z kąd ja to znam pozdrowienia dla tuzina Odpowiedz Link
ewelina10 Re: mam pytanie 22.08.03, 23:08 Czy wyobrażasz sobie, że zupełnie za darmo nocowaliśmy pod palmami na postoju dla compobusów /bardzo kameralnym/ przez 3 dni a u podnóża nas w dole rozciągała się panorama Monako. Na tym parkinkgu było dosłownie wszystko potrzebne dla odświeżenia się w trasie. Zapraszam na tego typu wypoczynek. Można koszty obniżyć nawet o parę procent. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: mam pytanie 22.08.03, 23:10 dab12 napisał: Nie zauważyłam. ze wchodzi w to samolot. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: mam pytanie 22.08.03, 23:16 UUUUUUUUU - zgaduj zgadula. no, no, no, proszę o podpowiedź - na plus czy na minus ? Odpowiedz Link
dab12 Re: mam pytanie 23.08.03, 09:36 dziecko moje wróciło z wakacji. zjechało stopem pół Europy, poznało mnóstwo ciekawych ludzi i miejsc, czasem niedojadało, niedospało .wydało 250 EUR. mi by sie juz nie chciało- nie nadążam? Odpowiedz Link
warum Re: mam pytanie 23.08.03, 12:42 Gratuluje zaradnej pociechy! A jej/ tzn pociesze/- udanych wakacji. nadazamy... tylko 40-tek nikt darmo nie ugosci ani nie przespi. Nie ten wdziek)Ale...Za to mamy inne PLUSY Odpowiedz Link
ewelina10 Re: mam pytanie 23.08.03, 18:24 dab12 napisał: > zjechało stopem pół Europy, poznało mnóstwo > ciekawych ludzi i miejsc, czasem niedojadało, niedospało .wydało 250 EUR. > mi by sie juz nie chciało- nie nadążam? Stoją z tabliczkami w ręku u wylotu na autostradę i czekają na okazję. Często zabieraliśmy ich do samochodu. Prowadząć samochodów i obserwując ich w lusterku zastanawiałam się, czy ich matki czekają niespokojne na nich w domu. Oni najczęściej - z jedną parą zapasowych butów (albo i nie) i jakimś plecakiem podręcznym ruszali przed siebie, nie zastanawiając się, gdzie tej nocy będą spali. Kiedy tak moje oczy spoglądały na ich śpiące twarze na tylnym siedzeniu, moja noga na pedale gazu jakimś dziwnym trafem zmniejszała na niego nacisk. Odpowiedz Link
jej_maz Re: mam pytanie 24.08.03, 05:24 Dzieki Ewelino! Tez pamietam najpiekniejsze wakacje mojego zycia; lat 17, plecak, tabliczka u wlotu autostrady i pozniej szybki sen na tym tylnim siedzeniu jakiegos samochodu z Sandomierza do Gizycka. Pole namiotowe na ulicy Sepiej w Sopocie i byle zobaczyc Biskupin ) Tak... dzieki temu poznalem cala Polske wzdloz i wszerz - pamietam to do dzisiaj... zaraz, zaraz... gdziez to ja bylem w ubieglym roku... na Dominikanie czy na Curacao... hmmmm... sorki - zapomnialem Odpowiedz Link