mhr-cs 20.05.08, 11:54 robicie sami czy kupujecie gotowe marynowane bo sa akurat mlode ziemniaczki a razem smakuja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: XYZ Re: sledzie w smietanie IP: *.aster.pl 20.05.08, 11:57 Kupuję marynowane i zalewam śmietaną,dodaję cebulę i są bardzo smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: sledzie w smietanie 20.05.08, 13:01 Robię z solonych płatów śledziowych , dodaję cebulę , starte jabłko , dużo czarnego pieprzu , zalewam śmietaną wymieszaną z sokiem z cytryny , podaję z ziemniakami posypanymi suto koperkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva Re: sledzie w smietanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.08, 13:08 śledzie najpierw wymoczę, bo te gotowe kupione są dla mnie za słone. Potem robię tak, jak paprotka. Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: sledzie w smietanie 20.05.08, 13:41 Gość portalu: eva napisał(a): > śledzie najpierw wymoczę, bo te gotowe kupione są dla mnie za słone. Potem robi > ę > tak, jak paprotka. Ale kupujecie "solone" czy "matjasy" - bo te sa zdecydowanie mniej solone? Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: sledzie w smietanie 20.05.08, 13:57 dominikjandomin napisał: > Ale kupujecie "solone" czy "matjasy" - bo te sa zdecydowanie mniej solone? Kupuję matjasy i dalej robię tak, jak "paprotka" Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: sledzie w smietanie 20.05.08, 15:33 smutas13 napisała: > dominikjandomin napisał: > > > > Ale kupujecie "solone" czy "matjasy" - bo te sa zdecydowanie > mniej solone? > > Kupuję matjasy i dalej robię tak, jak "paprotka" To ja tak samo. Byłem ciekaw, moż ektoś kupuje sledzie solone, które zresztą coraz trudniej dostać. Ale chyba mniej jest chemii w solonych, może się skuszę... Odpowiedz Link Zgłoś