Dodaj do ulubionych

Gołąbki wyszły gorzkie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 14:10
Zrobiłam dziś gołąbki. kapusta nie była gorzka, była dobra w smaku i
świeża, obgotowana bez przykrycia chwilę, farsz (mięso z rosołu,
kasza jęczmienna średnia, pieczarki, zioła,sól, pieprz) był dobry.
Dusiłam gołąbki godzinę w brytfannie (na gazie), na łyżce oleju +
pół szkl.wrzątku, bez otwierania. Po godzinie były miękkie, ale
kapusta jest ewidentnie gorzka w smaku.
Pytania:
1.Dlaczego tak się stało?
2.Jak uratować -sos pomidorowy odpada, bo na dziś mam zupę
pomidorową. Grzybowy też odpada- pieczarki są w farszu...
Ratujcie zanim domownicy ściągną na obiad ;)
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka