Gość: nacia
IP: *.autocom.pl
09.09.08, 16:02
zgodnie z zaleceniem forumowiczów zaczęłam do tortu robić krem wg
tego przepisu:
250 g mascarpone
200 g mleka skondensowanego slodzonego / nawet 150 g dla nelubiacych
nadmiaru
slodyczy /
- przelozyc mascarpone / bezposrdenio wyjete z lodowki / do miski
- zmiksowac na puszysty krem przechodzac od nizszej do najwyzszej
szybkosci
miksera
- dokladac partiami mleko skondensowane nadal miksujac
- ilosc mleka nalezy dobrac indywidualnie / probowac juz od mniej
wiecej 150 g /
i zrobiło się coś okropnego: wygląda to jak masło w mleku: takie
tłuste grudy w rzadkim płynie. nie mam pojęcia dlaczego??? czy da
się to uratować? czy mam szukac innego przepisu na szybki krem do
tortu:((((((