Gość: soniaq IP: *.velo.com.pl 12.09.08, 12:47 Co oprócz farszu do pierogów czy naleśników robicie z gotowanego mięsa z rosołu (najczęściej drobiowego)? Najchętniej zrobiłabym jakąś zapiekankę - czy macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dispell Re: co z gotowanego mięso 12.09.08, 12:58 W prawie każdym sosie, pyzy z mięsem, lasagne, zapiekane w cieście francuskim. To tyle na szybko. Zastosowań jest co niemiara. Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re:Rzeczywiście - "zylc" z kurczaka, chociaż 12.09.08, 16:01 pewnie już za późno: gotowanie.onet.pl/30752,ksiazka_przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
reniam_123 Re:Rzeczywiście - "zylc" z kurczaka, chociaż 12.09.08, 16:25 A może pasztet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busia Re:Rzeczywiście - "zylc" z kurczaka, chociaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 12:48 zylc to zylc, a nie kurzęcina w galarecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soniaq Re: co z gotowanego mięso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.08, 19:43 Mięska było dużo, bo to porządki zamrażalnikowe; ostatecznie stanęło na galarecie z kurczaka z części mięsa, a z pozostałej części powstał farsz do piwonów (przepis z forum): mięsko zmielone, dodałam sporo podsmażonej cebuli, startą na dużych oczkach i podduszoną razem z cebulką marchew, trochę namoczonych rodzynek i przyprawiłam "orientalnie":) Dziękuję wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: co z gotowanego mięso IP: *.bredband.comhem.se 13.09.08, 11:58 Na rosole zrobic sos chrzanowy i do tego dolozyc mieso pokrojone,podawac z ryzem. Na rosole zrobic sos cary i tak jak wyzej podac z ryzem. Mieso zmielic,dodac jajko,wymiszac zrobic male okragle kuleczki i ugotowac na rosole.Zroic sos na tym rosole i podawac z ryzem,kartoflami a nawet z makaronem.Jest tysiace mozliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: co z gotowanego mięso 13.09.08, 12:02 Istotnie, tysiace: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=76450209&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: co z gotowanego mięso 13.09.08, 13:23 te rozne zapiekanki sa wspaniale to ja tak lubie, najpierw mieso pokroic w kostke albo ja sie da robie to w sosie z tego wywaru,musi byc gesty sos potem do malych filzanek(roznego rodzaju) posypac serem i zapiec, podac do tego sok cytryny albo cos innego jak kto lubi, ja tez te czesci robie w panierce i do fryterki i podaje do salatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busia Re:Rzeczywiście - "zylc" z kurczaka, chociaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 13:27 www.mniamusnie.com/przepis-16309-_zylc__czyli_galareta_z_golonki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: busia Re:Rzeczywiście - "zylc" z kurczaka, chociaż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 14:17 uciekłeś od tematu zasadniczego i brniesz dalej. W swoim przepisie podajesz,że to jest kuchnia kaszubska i kociewska,a to NIE JEST kuchnia kaszubska i kociewska. Zylc jest zawsze z mięsa wieprzowego i tym się różni od galarety,że całośc mięsa jest drobno przemielona i czasami zakwaszana.W wyszukiwarce jest 124 tysiące linków do hasła galareta z kury i mogłeś(?) dołozyć ten swój jeden.Dodawanie kawyczków nie zmienia faktu,że poszedłeś na ilość,a nie na jakość i uczciwość. Odpowiedz Link Zgłoś