Gość: miki Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci IP: 213.172.177.* 19.09.08, 23:13 W Kijowie. W najdroższej (podobno) restauracji - zielona herbata + pielmieni= 200 UAH. Jak na tamtejsze warunki - straszne pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
caysee Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 19.09.08, 23:53 Ok. 40€ za bardzo dziwny filet rybny z taka jakby podeszwa z chleba... kreatywna kuchnia, srednio dobre:) Ente w Wiesbaden/Niemcy Ok. 35€ za piers bazanta, Östersund/Szwecja Za to miesiac temu pobilam rekord za napoj niealkoholowy - szklanka (bodajze 0,2-0,3l) Coca-Coli za 5,5€ w Rzymie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 20.09.08, 04:08 najwiecej, to wyszlo 300 funtow za 6daniowa kolacje (plus drinki) w jednej z londynskich restauacji. na jedna osobe oczywiscie. oczywiscie nie ja placilam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nobullshit Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci IP: *.spray.net.pl 21.09.08, 00:16 Taki zestaw: img218.imageshack.us/my.php?image=menuuj2.gif Restauracja miała gwiazdkę Michelina. Lunch był nieziemski, pod każdym względem, i smakowym, i estetycznym, i "winnym". Ceny nie pamiętam, szczęśliwie nie ja płaciłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
klgl Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 21.09.08, 09:04 To był najdroższy drink w moim życiu. Rok 2004. Hotel Gołębiewski w Mikołajkach. Nie mieli go w karcie więc musieli mi go sklecić na życzenie: dwie miarki ginu, jedna martini dry, tonik + lód + cytryna. Policzyli mi za to 48 PLN. Zdzierstwo! Ale co zrobić jak człowiek o 1 w nocy czuje, że musi ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
laurii Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 21.09.08, 14:49 Rok 2001, euro (z ciekawosci teraz sprawdzilam) niecale 4 zl, ale to jeszcze czasy marki niemieckiej i u nas nizszych cen. Kolacja w Willi Decjusza w Krakowie, ok. 200 zl/os i do tego moi towarzysze (no wlasnie, nie ja placilam) zamowili lekka reka kilka butelek wina 600-800 zl jedna. A ostatnio: dwie zwykle kawy i jedno zwykle ciastko za 30 zl w zwyklej, takiej sniadaniowej, choc milej, kawiarence we Wroclawiu. W Krakowie kosztowaloby pewnie ok. 10 zl, bo az takie cudo to to nie bylo. Notabene herbata zwykla czarna w tym lokalu podawana jest tylko w "zestawie z mamolada i herbatnikiem" i kosztuje 10 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Trufle IP: *.fbx.proxad.net 21.09.08, 17:51 Raz, moze dwa, w zyciu jadlam TRUFLE najwyzszej jakosci. Ich smaku ani zapachu nie da sie porownac z niczym innym na swiecie. Kg takich trufli kosztuje ok 5000 euro, czyli jakies 18 000 zl. Bylo to menu "trufle" w restauracji klasyfikowanej przez przewodnik Michelina. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 21.09.08, 20:53 Pare lat temu, w Wiedniu Chateaubriand za kosmiczna cene, prawie 200€, ale bylo warto. Natomiast kiedys na Malcie bylam w malej wsi rybackiej i zamowilam talerz roznych owocow morza w tym tez byly ryby, wielki talerz,za smieszna cene 4€. Odpowiedz Link Zgłoś
umaa Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 23.09.08, 10:45 nie wiem , bo za te najdrozsze zwykle nie place, a w restauracjach kobieta dostaje menu bez cen Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 23.09.08, 21:24 W poznaniu po targach szefunio zaprosil nas do restauracji Delicja. Dania juz zszamane, czas na deser! Zamowilam "sorbet malinowy". Otrzymalam w kieliszku... jedna lysą galke lodow wodnych przybrana listkiem mięty. 12 zl, ale ja nie placilam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kornelka Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 18:58 znam to danie :) i pewnie lokal ten sam - Ostatni Zajazd na Zamojszczyznie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_wojtka Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 27.09.08, 20:21 Jajecznica z dwoch jaj w moim domu rodzinnym. Wylamalam sobie widelcem prawa gorna jedynke. Za koronke zaplacilam 2 tysiace zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
magosiaa Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci 27.09.08, 22:44 Kolacja u przyjaciół. Gdy robili zakupy w markecie ukradli im samochód. Zostali na parkingu z wózkiem pełnym zakupów. Dodam, że samochód nie miał AC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya Re: jakie najdrozsze danie jedliscie w swoim zyci IP: *.acn.waw.pl 30.09.08, 13:15 Służbowa kolacyjka w Amsterdamie - 4 osoby - ponad 200 euro... Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.grecja22 Spaghetti con sepia... 30.09.08, 17:00 ... 2 tygodnie temu w Wenecji w tkiej podrżednej trattori (ceny za to nie podrzedne:(( spaghetii nero con sepia, czarne jak smoła, ale pyszne. 27e/os- bez wina:(( Ale warto bylo. Odpowiedz Link Zgłoś