kocia_noga 18.09.08, 14:49 Co zrobić z wisienkami odsączonymi z nalewki, że by nie straciły procentów, a w każdym razie żeby nie straciły za dużo? Jakaś tarta może, ale jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saiss Re: Procenty ale bez dzieci 18.09.08, 14:55 Ja je ostatnio machnęłam do crumble. Robiłam też szarlotkę z powtykanymi pomiędzy paski ciastowej krateczki na wierzchu wisienkami. W tarcie by byly dobre - tak myślę - czekoladowej. Może takiej zwykłej budyniowej? No a na zimno to do lodów i sałatki owocowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Procenty ale bez dzieci 18.09.08, 14:58 groups.google.com/group/pl.rec.kuchnia/browse_thread/thread/9b3bc17ef6646d27 robotkireczne.blogspot.com/2007/07/przepis-na-murzynka.html Nigdy nic nie robiłam z wiśni z nalewki, ale właśnie dopadła mnie jakaś niejasna wizja mięsa wołowgo duszonego w jakimś gęstym, czerwonym, pikantno-słodko-procentowym sosie. Jeszcze nie wymyśliłam dokładnie, o co mi chodzi, ale może za jakiś czas wizja się doprecyzuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Procenty ale bez dzieci 18.09.08, 15:04 Musiałyby tam być ostre czerwone chili, rodzynki może albo miód, te wiśnie właśnie? Imbir, czarny gnieciony pieprz? Sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Procenty ale bez dzieci 18.09.08, 15:05 Albo chili, słodka papryka w proszku, wiśnie, pieprz i goździki? Cholera, że też nie mam żadnych wiśni z nalewki, budzi się we mnie żądza eksperymentowania ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Procenty ale bez dzieci 18.09.08, 15:47 Wiśnie mogłabym ci podrzucić:) ale te goździki mi niepasują. A co do ciasta stanęło na tarcie czekoladowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: Procenty ale bez dzieci IP: *.chello.pl 19.09.08, 17:29 Mam pigwowca z nalewki. Mniam. Chcesz? Ż. Odpowiedz Link Zgłoś