ariel23 17.10.03, 09:39 Co jecie, pijecie jak macie kaca? (wlasnie mnie dopadl) ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: Kac IP: *.upc-g.chello.nl 17.10.03, 09:42 Najlepiej 2 alkazelcery albo dwa paracetamole i rosol Odpowiedz Link Zgłoś
yagnaw Re: Kac 17.10.03, 10:18 tak zawsze coś na głowe i porządnie sie wyspac, a tak wogóle to radzę nie doprowadzać do takiego stanu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_57 Re: Kac 17.10.03, 10:29 Sok z kiszonej kapusty. Sok pomidorowy. ale przede wszytskim przed imprezką suto zakrapianą to należy się najeść do syta - tłustego rosołu. I jakieś drugie danie tłuste niemiłosiernie. Wziąc witaminę C - najlepiej sporo od rana. No i wtedy mozna iśc na taką imprezke.Można spokojnie pić. Bez obawy:) no i nie mieszać alkoholi. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Kac IP: *.toya.net.pl 17.10.03, 19:17 kasia_57 napisała: > ale przede wszytskim przed imprezką suto zakrapianą to należy się najeść do > syta - tłustego rosołu. I jakieś drugie danie tłuste niemiłosiernie. Wziąc > witaminę C - najlepiej sporo od rana. > No i wtedy mozna iśc na taką imprezke.Można spokojnie pić. Bez obawy:) no i nie > > mieszać alkoholi. no i po tych tłustościach+alkohol- modlić się, żeby nie dostać zapalenia trzustki!!! co do wit.C zgoda, można też zażyć ACC lub Tussicom pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
segovia Re: Kac 17.10.03, 10:34 ariel23 -łączęsię z Tobą w bólu... idę pod pruysznic, a potem po alcazelcer albo alcaprim - działa, naprawdę, choc samkuje paskudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Kac 17.10.03, 10:48 otóż to! prysznic, i duuużo picia. Ja się leczę pepsi. Wiem, że to śmiesznie brzmi ale to działa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Kac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.03, 13:40 piwo;-) I duuuzo slodkiej herbaty z duza iloscia cytryny! Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Kac 17.10.03, 13:53 Najlepiej stawia na nogi wypity zaraz rano Isostar.Doskonale gasi męczące pragnienie i uzupełnia wypłukane poprzedniego wieczora sole mineralne. Do tego parę tabletek witaminy C. Dobry jest też sok pomidorowy albo z kiszonej kapusty (można nabyć butelkowany, pod nazwą Kacuś ;)) Na obiadek rosół albo czerwony barszczyk . Niektórzy preferują wyłącznie kwaśne zupy - kapuśniak, ogórkowa, mocno kwaśna pomidorowa. Piwa to bym nie polecała, na chwilę jest lepiej, a potem jeszcze gorzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Kac 17.10.03, 14:10 Hej Ariel! przede wszystkim musisz zrownowazyc gospodarke wodna organizmu wiec duzo, duzo plynow. Takich jaki lubisz. A potem zrob cos co Ci sprawia przyjemnosc, bo na pewne negatywne skutki tej smutnej konsekwencji dobrej zabawy jeszcze nikt nic nie wymyslil co by rozwiazywalo ten problem calkowicie. powodzenia, Ivek Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: Kac 17.10.03, 15:44 Najgorsze bylo to, ze musialam dzisiaj wczesniej wstac do pracy, no i wzielam tylko szybki prysznic i po drodze kupilam sobie kefir ;) Teraz jestem po duzym obiedzie. Zakupilam sobie kolejny kefir i sok pomidorowy i juz jest ok. Chociaz juz bym chciala sie w domu znalezc, w wannie konkretnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangerines Re: Kac IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 17.10.03, 20:18 Lekarka mówiła mi, żeby przed i po alkoholu nie brać leków przeciwbólowych na bazie paracetamolu. Najlepszy jest Ibuprom bo jego substancja czynna nie koliduje z alkoholem tak bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Re: Kac IP: *.proxy.aol.com 17.10.03, 22:22 Rozróżniam dwa rodzaje: "głowowy" i "żołądkowy". Nie wiem co na pierwszy, ale na "żołądkowy" najlepszy sok z kiszonej kapusty, choć można dla smaku dodać soku pomidorowego. Przegryza tę całą niestrawność, przywraca wewnętrzną równowagę. Odpowiedz Link Zgłoś
anussska Re: Kac 18.10.03, 00:29 witamina C, ale przed piciem!!! tak na 30 min przed wystarczy, ok. 3-5 tabletek, na prawde nie ma kaca po tym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catz Re: Kac IP: *.proxy.aol.com 18.10.03, 01:53 Moe po witaminie nie ma kaca, ale tu chdzi o kaca po wódce. Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: Kac 18.10.03, 02:43 polecam kwasne srodki np. kiszony ogorek, kapusta i plyny z nich. Chodzi o neutralizacje alkoholu. Ostroznie z kefirem , to produkt mleczny a Rzymianie pisali" Post vinum lactum testsmentum factum". Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Kac 18.10.03, 10:35 Pewnie już przeszedł, ale może się przyda na przyszłość - na wyrównanie gospodarki wodnej i soli mineralnych bardzo dobry jest Gastrolit. Odpowiedz Link Zgłoś
tralalumpek Re: Kac 18.10.03, 11:09 ariel23 napisała: > Co jecie, pijecie jak macie kaca? > (wlasnie mnie dopadl) ;) rosołek jest dobry na wszystko! dużo płynów niegazowanych, żadnej chemii typu redbull czy inne isostary Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Kac 21.10.03, 13:59 Wiem, że to strasznie brzmi, ale na kaca-ludojada najlepsza jest tabliczka czekolady. Dużo do tego płynów, od wody aż po czarną kawę. Odpowiedz Link Zgłoś
plucha Re: Kac 21.10.03, 14:17 A jeszcze straszniej zabrzmi - zwłaszcza dla tych, co to preferują "prawdziwą kuchnię" - mój sposób. Nie wiem czemu, ale na kaca pomaga mi zupa instant, najlepiej "rosół" albo "pomidorowa", ale taka z makaronem, nie gorący kubek z grzankami. Normalnie nie biorę tego do ust, ale przy ciężkim kacu mój organizm wyraźnie się domaga. I robi mi się lepiej! Czym to wytłumaczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: Kac 21.10.03, 14:24 Może na zasadzie : "Gwałt niech się gwałtem odciska", trucizną łagodzisz działanie trucizny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ańja Re: Kac IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.10.03, 15:59 Przed pójściem spać (czyt: zanim padnę na pysk) ostatkiem sił wlewam w siebie np. butelkę wody mineralnej niegazowanej (1,5 litra). I wtedy rano budzę się bez kaca. Można też w siebie wlać rozpuszczoną musującą witaminę C (taką końską dawkę 1000 mg - w aptekach). I też rano jest OK. Bo jak tego nie zrobię, to nie jest OK ;-) i po prostu dogorywam... Odpowiedz Link Zgłoś