ariel23 22.10.03, 11:05 Gdzie mozna kupic w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j_u Re: kmin rzymski, kumin 22.10.03, 13:04 Jest do dostania mielony w sklepach arabskich kolo Biblioteki Narodowej na Al. Niepodleglosci. Sa tak w pol drogi mniedzy Biblioteka a Wawelska. Jeden jest na wierzchum a do drugiego trzeba skrecic taka zwirowka, jest kolo zajezdni smieciarek :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: kmin rzymski, kumin 22.10.03, 13:11 Tam gdzie jest Samira? (i czy znasz cene? tzn czy jest drogi?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMMka Re: kmin rzymski, kumin IP: *.saint / 195.117.38.* 22.10.03, 14:51 Samira jest niedaleko Pól Mokotowskich. A kumin nie należy do najtanszych - mala paczuszka w Samirze kosztuje cos kolo 20 zl. Lepiej popros kogos znajomego, kto akurat wyjezdza za granice - ja dostalam z Turcji cale mnostwo kuminu - tam mozna go dostac za tubylcze grosiki:) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: kmin rzymski, kumin 22.10.03, 16:13 Rzeczywiscie drogo. Ja zawsze przywozilam z roznych podrozy i tam na miejscu byl prawie za darmo. Tak jak np szafran. Chyba rzeczywisice najlepiej sobie przywzic samemu albo prosic kogos zeby przywiozl. Gość portalu: eMMka napisał(a): > Samira jest niedaleko Pól Mokotowskich. A kumin nie należy do najtanszych - > mala paczuszka w Samirze kosztuje cos kolo 20 zl. Lepiej popros kogos > znajomego, kto akurat wyjezdza za granice - ja dostalam z Turcji cale mnostwo > kuminu - tam mozna go dostac za tubylcze grosiki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szafran Re: kmin rzymski, kumin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.03, 19:39 Szafran prawie za darmo gdziekolwiek... czego to ludzie debilnego tu nie wypisują... Czy wiesz co to jest szafran??? Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: kmin rzymski, kumin 23.10.03, 09:58 Wiem co jest szafran. I tu w Polsce sprzedaja go w mikroskopijnych ilosciach. A rok temu przywiozam dwa duze opakowania- jeden sproszkowany, drugi-nie, i nawet jeszcze polowy nie zuzylam. Gość portalu: Szafran napisał(a): > Szafran prawie za darmo gdziekolwiek... czego to ludzie debilnego tu nie > wypisują... > > Czy wiesz co to jest szafran??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szafran Re: kmin rzymski, kumin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.03, 12:15 Jak wiesz, to napisz. Napisz też jak powstaje i ile trzeba zebrać go na jeden gram. Jak już dotrze do Ciebie co napisałaś za bzdurę, to ładnie przeproś za wpisywanie fantazji. W proszku, to możesz sobie farbkę plakatową kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: kmin rzymski, kumin 23.10.03, 12:34 Nie musze wiedziec wiedziec jak powstaje szafran i ile go potrzeba na gr., zeby go kupowac i jesc!!! A sproszkowane to ma preciki, ktore barwia na czerwono potrawy i nie tylko. No ale moze Ty jestes innym szafranem, ktorego wcale nie mam zamiaru przepraszac. Gość portalu: Szafran napisał(a): > Jak wiesz, to napisz. Napisz też jak powstaje i ile trzeba zebrać go na jeden > gram. Jak już dotrze do Ciebie co napisałaś za bzdurę, to ładnie przeproś za > wpisywanie fantazji. > > W proszku, to możesz sobie farbkę plakatową kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
j_u Re: kmin rzymski, kumin 22.10.03, 19:42 Wlasnie w Samirze! A 20 zl to nie jest tak drogo za taka duza paczuszke - na dlugo starcza, a jednak nieco taniej kosztuje niz podroz do Maghrebu;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ariel23 Re: kmin rzymski, kumin 23.10.03, 09:59 Dzieki j_u! Jesli paczuszka jest duza, to popedze go zakupic :) j_u napisała: > Wlasnie w Samirze! A 20 zl to nie jest tak drogo za taka duza paczuszke - na > dlugo starcza, a jednak nieco taniej kosztuje niz podroz do Maghrebu;))) Odpowiedz Link Zgłoś