Dodaj do ulubionych

duza piers indyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 17:46
no sama nie wiem, jak zrobic...Najczesciej obsmazam na oliwie, potem dusze i
robie sos serowy. Ale troche mi sie znudzilo. Moze pokroic na kawalki?
Dajcie jakies pomysly.
Obserwuj wątek
    • Gość: Camille Re: duza piers indyka IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 31.10.03, 21:08
      Gulasz z indyka, czemu nie...Sa tysiace mozliwosci. Ja kiedys rozkroilam piers
      na pol/ale nie do konca/, potluklam tluczkiem do miesa, nadzialam /mielone
      indycze+przysmazone grzyby z cebulka+ duzo szalwi?-sage/, zwinelam, zawiazalam
      nitka kuchenna i upieklam w piekarniku. Oczywiscie nadzienie mozesz sobie sama
      wykreowac, na jakie masz ochote.Wiem, ze to samo mozna ugotowac w bulionie,
      wystudzic i kroic w plastry na zimno.
      Jezeli znasz angielski to znalazlam Ci kilka stron przepisow na piers indycza-
      bardzo teraz w temacie bo niebawem Swieto Dziekczynienia.

web.foodnetwork.com/food/web/searchResults?searchString=turkey+breast&site=FOOD&searchType=Recipe&GoSearch.x=9&GoSearch.y=
      9
      • Gość: kaska Re: duza piers indyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.03, 21:23
        dzieki, cos znajde na tych stronach;-)
    • Gość: marghe_72 Re: duza piers indyka IP: *.aster.pl / *.acn.pl 31.10.03, 21:42
      NP.
      Piers w sosie słodko ostrym:
      składniki
      Pierś indyka (ew. kurczaka)
      2- 3 papryczki chilli swieze
      2- 3 ząbki czosnku
      szklanka bialego wina
      2 marchewki
      1 - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
      2- 3 cytryny
      sól, pieprz
      szklanka bulionu warzywnego lub drobiowego (jak zwykle od biedy moze być z
      kostki)
      oliwa z oliwek

ew. łyzeczka startego imbiru
      Piersi pokroic w paseczki, obsmażyć na oliwie, podlać połową szklanki wina.
      Odparowac. Zalać bulionem, poddusić. Marchewki pokroic w talarki, zblanszowac.
      Czosnek i chilli drobniutko posiekac (można zmiksowac). Dodac do mięsa.
      Wcisnąc sok z 1 cytryny. Drugą cytrynę sparzyć, obrać, pokroic w plasterki.
      Dodac do mięsa. Dusić. Wlac resztę wina. Doprawić do smaku. Mąkę ziemniacznaną
      rozrobić z zimną wodą, wlac do mięsa, aby sos zgestniał. Dodać marchewkę.
      Udekorowac skórką z trzeciej cytryny (niekoniecznie). Podawac z ryzem Jak ktos
      lubi, w trakcie gotowania może dodać łyżeczkę startego imbiru.

M.
      Coś jeszcze podac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka