GoĹÄ: myszz IP: 213.17.144.* 12.12.08, 20:43 bigos z zeszłej soboty, na kapuscie kiszonej. pierwsze dwa dni ideał a teraz jakby sól z niego wylazła /zapakowany w słoikach w lodówce/ i co? dodać surowej kapusty, przegotować i będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roseanne Re: przesolony bigos 12.12.08, 21:01 tak wlasnie , dolozyc neutralnych skladnikow i bedzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: przesolony bigos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 22:45 a moze spróbuj stary sposób z ziemniakiem? obrany ziemniak wkłada sie do bigosu i gotuje na wolnym ogniu, mieszając często. ziemniak wyciąga sól, tak jak kawałek czerstwego chleba kwasotę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myszz Re: przesolony bigos IP: 213.17.144.* 12.12.08, 22:54 mam kapuste z którą nie wiem co zrobić, więc ją tak spożytkuje... swoją drogą jak mógł być dwa dni dobry a teraz nie do zjedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: przesolony bigos 12.12.08, 23:17 Gość portalu: gość napisał(a): > a moze spróbuj stary sposób z ziemniakiem? obrany ziemniak wkłada > sie do bigosu i gotuje na wolnym ogniu, mieszając często. ziemniak > wyciąga sól, tak jak kawałek czerstwego chleba kwasotę. To z ziemniakiem to znam od 60 lat ale nie pamietałem tego z chlebem czerstwym; napisz proszę bardzo jaki chleb i co zrobic zeby sie nie "rozmamłał" w naprawianej potrawie; Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lumbago Re: przesolony bigos IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.08, 23:53 taaaaak. Sprawa jest prosta - bigos do wyrzucenia. Natomiast jeśli jest z grzybkami, chudymi kawałeczkami mięska i kiełbaski, mocno czerwony, to ja go z przyjemnością zmiotę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: myszz Re: przesolony bigos IP: 213.17.144.* 13.12.08, 14:16 jasne, ze z grzybkami, własnymi ręcami zbieranymi :P Odpowiedz Link Zgłoś
smutas13 Re: przesolony bigos 13.12.08, 16:23 Białą kapustę ugotowałabym osobno -nie soląc. Później zmieszałabym z bigosem + ew. trochę cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
achulaw Re: przesolony bigos 15.12.08, 21:06 Chleb Grahama -nawet jak się rozpadnie to tylko doda smaczku:)) Odpowiedz Link Zgłoś