lemourek 18.11.03, 17:47 Czy w Polsce mozna kupic gdzies BATATY??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: majunia Re: Bataty IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 18:12 W dużych supermarketach albo na ryneczkach warzywnych. Ja kupiłam kiedyś w Carrefour za Zachodnim w Wawie i w Auchan w Białymstoku. Upiekłam i skonsumowałam... Miodzio :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Bataty IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 18.11.03, 18:29 Przepraszam, ale co to sa bataty? Mysle, ze chodzi o yams albo slodkie ziemniaki....tak czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: Bataty IP: *.proxy.aol.com 19.11.03, 01:34 Tak. Po angielsku SWEET POTATOS. Typowy dodatek do indyka w Święto Dziękczynienia (ostatni czwartek listopada), przyrządzane w syropie pomarańczowym. www.cdkitchen.com/recipes/cat/319/0.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: Bataty IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 19.11.03, 02:01 Tak, bede je robic za tydzien na Swieto Dziekczynienia.......Osobiscie ich nie lubie i jedyna forma w jakiej jestem w stanie je przelknac to- Ugotowac w lupce, do miekkosci. Wystudzic. Pokroic na 1/2 cm plasterki, wrzucic na patelnie z rozgrzanym maslem, posypac cynamonem i lekko przyrumienic z 2 stron. Nie przemawiaja do mnie inne przepisy, szczegolnie te z marshmallows,w syropie czy puree. Odpowiedz Link Zgłoś