Gość: jenna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.09, 21:46 wsrod gosci beda 5 i 6-letnie dzieci.Na obiad mam zaplanowany barszcz i bigos ale watpie czy dzieci takie potrawy jedza.Co wiec mozna przygotowac by bylo jednoczesnie dla dzieci i swiatecznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: wielkanocne potrawy dla dzieci 10.04.09, 23:24 a dlaczego sądzisz, ze dzieci nie zjedzą barszczu? Najłatwiej zapytac rodziców co ich pociechy jadają.. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: wielkanocne potrawy dla dzieci 11.04.09, 00:23 Ja mam dziecko 11-letnie i 4-letnie. Starsze bigosu nie tknie, młodsze od dawna uwielbia. Za to młodsze nie ruszy barszczu, a starsze zrobi łachę i zje. Zapytaj rodziców. Mozliwe, że akurat te dzieci są wszystkożerne :) Odpowiedz Link Zgłoś
roseanne Re: wielkanocne potrawy dla dzieci 11.04.09, 20:12 pieczony kurczak zazwyczaj jest akceptowany przez wiekszosc dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
dominikjandomin Re: wielkanocne potrawy dla dzieci 11.04.09, 20:39 Większość, byłem dzieckiem bardziej bigosowo - barszczowym niż kurczakowym. Generalnie zaś należy dać dzieciakom barszcz i bigos, jak wszystkim. O ile nie są chore - niech jedzą to co wszyscy lub siedzą głodne. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutek Re: wielkanocne potrawy dla dzieci 12.04.09, 05:21 Dominiketc ciekawa jestem ile masz dzieci? takie radykalne poglady pochodze z reguly od bezdzietnych singli ;) a ad rem moi mali goscie jedli dzis zur z ziemniakami, schab pieczony z tluczonymi ziemniakami ( coz ziemniakozercze sa a starym sie nie chcialo ryzu czy pasty gotowac) i brokuly z maslem i czosnkiem. jutro szaszlyki baranie ( dzieci zwykle chetnie jedza pieczone/grilowane miesa ) pewnie ryz, i mizeria. zupa bedzie ogorkowa- tylko dla dzieci my bedziemy sie nadal delektowac zurem :) Odpowiedz Link Zgłoś