Gość: piri IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 19:15 Nie rozumiem dlaczego jest taki niski szacunek dla pasztetowej i dlaczego dzieci sie wstydza w szkole jak maja kannapki z nia. Ja uwielbiam bulke z pasztetowa i ogorkiem kiszonym. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Asia Re: pasztetowa IP: *.upc-g.chello.nl 14.12.03, 19:41 WLasnie. W Holandii podaje sie pasztetowa na przyjeciach :) Jest taka twardsza niz polska, ze da sie ja nozem na ladne plasterki pokroic. Polecam krokiety z pasztetowa. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piri Re: pasztetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.03, 19:49 Jak sie robi krokiety z pasztetowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: pasztetowa IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 14.12.03, 20:25 Pasztetowa to namiastka pasztetu. Niestety u nas robi się ją z samych ochłapów, skór, tłuszczu, gałek ocznych, wymion -po prostu same resztki z dodatkiem kaszy manny, konserwantów i sztucznych zapachów. Może gdzieś są inne zwyczaje produkcyjne. Ja nie tknę tego świństwa, choć kiedyś w czasach nieświadomości nawet lubiłam pasztetową. Zamiast tego robię po prostu pasztet, z którym nie może się równać żadna pasztetowa ani nawet kupny pasztet, który Bóg jeden wie co zawiera. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: pasztetowa 14.12.03, 20:46 Ja też nie rozumiem. Dobra pasztetowa albo wątrobianka to delicje pyszności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: pasztetowa IP: *.upc-g.chello.nl 14.12.03, 22:03 Moja ulubiona pasztetowa to wedzona. Tutaj niestety nie maja. A co zawiera to wiadomo. Parowki zawieraja to samo. Krokiety robi sie bardzo latwo. Trzeba na patelni podsmazyc cebulke drobno pokrojona, dodac pokrojona w kawalki pasztetowa, lepiej zwykla a nie wedzona. Doprawic do smaku pieprzem sola i majerankiem. Mozna inne dac przyprawy jak sie lubi. Usmazyc nalesniki. Masa smarowac, zawijac albo w krokiety, albo jak ja robie, na pol i na pol.podsmazyc na oleju z obu stron i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
brookie Re: pasztetowa 15.12.03, 09:42 Moja mama robila pyszne kluski nadziewane pasztetowa. Farsz- pasztetowa + drobno posiekana cebula + pieprz i sol Ciasto- takie jak na kopytka ale z dodarkiem maki ziemniaczanej Mama robila z ciasta malutkie placuszki, nadziewala farszem i formowala kulki. Po ugotowaniu polewala je podsmazona na tluszczu cebulka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wini3 Re: pasztetowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 17:10 A jaka smaczna jest pasztetowa i kaszanka przysmażane razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pakri Re: pasztetowa IP: *.it-net.pl 15.12.03, 19:27 wedzona to delicje! Innej nie lubie. A z podobnych rzeczy, extra jest tez czarny salceson (oczywiscie nie kadzej firmy polecam podlubelski Ryjek, smak jak sprzed lat! I aprowki robia takie jak za komuny, pyszne!). Podalam kiedys na party kanapki z czarnym salcesonem oraz gruba kaszanka i papryczkami peperoni. Zostalo pozarte w okamngnieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piri Re: pasztetowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.03, 20:09 Racja pasztetowa wędzona jest najlepsza! Zawsze jak jest zamowiona świnka z wedlinami to jako pierwsza schodzi podwedzana pasztetowa! Co do parowek to ostatnio nie jadlam tak dobrych jak kiedys. Oceniam, ze smak taki jak z lat komuny maja jedynie berlinki i te z sokolowa, inne sa bez tej wedzonej pysznej skorki mniam mniam. Kaszanka podsmażana z cebulka i majerankiem - pycha a moj facet tego nei tknie (nie wie co dobre). O i jeszcze paroowki wiedeńskie obdarzam szacunkiem, ale tylko na zimno. Biały salceson z musztarda :) Odpowiedz Link Zgłoś