Dodaj do ulubionych

sałatka śledziowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:03
Prosze o przepis na sałatke sledziowa taka po meksykansku (?)
Mam tu na mysli taka salatke sledziowa w czerwonym sosie z czerwona fasolka
Poprosze o konkretne przepisy
Obserwuj wątek
    • Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:46
      nikt nie wie :(((
      • karmilla Re: sałatka śledziowa 20.12.03, 14:56
        Ja takie coś kupuję w rybnym koło siebie. Mają tam całkiem spory wybór sałatek
        śledziowych tak dobrych, że od kiedy tam kupuje sama przestałam robić.
        • Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 15:00
          ja wlasnie zawsze kupowalam - teraz chce sama zrobic

P o m o c y !!!
    • Gość: angie Re: sałatka śledziowa IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.03, 18:43
      Ja mam takie pomysly:
      po hawajsku: sledzie z octu pokrojone na kawaleczki+ majonez+ smietana +
      odrobina ok 1/6 lyzeczki musztardy + 1 jablko srednio slodkie w plasterkach+
      pieprz
      na rozowo, mniamm, osobiscie uwielbiam...: 5 platow sledzi z octu pokrojonych
      w poprzeczne dzwonki + 3 kopiaste lyzki majonez+ 1/2 szklanki smietany + 2
      lyzki ketchupu Heinz
      pozdrawiam,
      Ola
      • Gość: angie Re: sałatka śledziowa IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.03, 18:56
        oj, zapomnialabym o najwazniejszym: do salatki po hawajsku nalezy obowiazkowo
        dodac cebule pokrojona " w wasy",
        pozdrawiam przedswiatecznie,
        Ola
    • Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 15:19
      a po mexykansku???
      Zna ktos przepis???
      • Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:53
        HMMM :(((
        pierwsz raz mi sie zdarzylo ze nikt mi konkretnie nie pomogl :(((
        • Gość: mmm Re: sałatka śledziowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 15:32
          gwiazdeczko, ja robię sałatkę śledziową, która może być sałatkąśledziową po
          meksykańsku, bo jest z fasolką czerwoną. niestety przepis bez proporcji.
          ziemniaki gotuję w mundurkach, obieram i kroję w kosteczkę, śledzia (takiego w
          oleju, obmywam a jesli filety, to moczę aby je odsolić)też w kostkę, jabłuszko
          w drobnoiutką kosteczkę, czerwoną fasolkę obmywam z zalewy, cebulkę drobno
          (może być szczypiorek zamiast cebulu) i plus majonez z jogurtem naturalnym,
          doprawiam i tyle,
          wesołych swiąt
          • Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:49
            dziekuje wlasne cos takiego mam na mysli tylko zeby bylo w czerwonym sosie
            • marseille30 Re: sałatka śledziowa 22.12.03, 16:35
              Na logike do meksykanskiej oprocz czerwonej fasoli dodalabym troche przecieru
              pomidorowego, cebule, papryke marynowana, ciut chilli. Sos na bazie vinaigret.
              Pozdrawiam,
              Ola
      • Gość: Pichciarz Re: sałatka śledziowa IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 17:09
        Wątpię by Meksykańczycy mieli wiele wspólnego ze śledziami, z potrawami z nich.
        Chodzi chyba o śledź w meksykańskim sosie.
        • Gość: Ula Re: sałatka śledziowa IP: 213.25.161.* 22.12.03, 17:31
          moja sałatka nie jest po meksykańsku ale jest pycha. Gwarantuję, że znika ze
          stołu wszystko:

pare ziemniaków gotowanych w łupinach - obrać i pokroić w niezbyt małą kostkę
          jajka na twardo
          ogórek kiszony lub konserwowy ostatecznie
          cebula (najlepiej czerwona)
          fasolka z puszki (czerwona)
          dużo natki pietruszki
          śledź oczywiście
          sól, pieprz
          majonez

wszystkie składniki kroimy w kostkę i doprawiamy. Powinno się przegryźć jakiś
          czas. Ilość składników dowolna (w zależności od pojemności żołądków)

jak chcesz po meksykańsku dodaj buraki gotowane i już :-)

smacznego
    • Gość: Pichciarz Re: sałatka śledziowa IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 19:47
      Nie jestem pewien o co ci chodzi, ale gdybym ja robił "śledzia po meksykańsku"
      to zrobiłbym go na bazie salsy. Salsa to taki pikantny dip do taco chips. Jeśli
      chcesz więcej informacji, wpisz w wyszukiwarce SALSA MEKSYKANSKA. Ja tak
      zrobiłem i wyszło dużo linków z przepisami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka