Gość: gwiazdka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:03 Prosze o przepis na sałatke sledziowa taka po meksykansku (?) Mam tu na mysli taka salatke sledziowa w czerwonym sosie z czerwona fasolka Poprosze o konkretne przepisy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:46 nikt nie wie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: sałatka śledziowa 20.12.03, 14:56 Ja takie coś kupuję w rybnym koło siebie. Mają tam całkiem spory wybór sałatek śledziowych tak dobrych, że od kiedy tam kupuje sama przestałam robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 15:00 ja wlasnie zawsze kupowalam - teraz chce sama zrobic P o m o c y !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: sałatka śledziowa IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.03, 18:43 Ja mam takie pomysly: po hawajsku: sledzie z octu pokrojone na kawaleczki+ majonez+ smietana + odrobina ok 1/6 lyzeczki musztardy + 1 jablko srednio slodkie w plasterkach+ pieprz na rozowo, mniamm, osobiscie uwielbiam...: 5 platow sledzi z octu pokrojonych w poprzeczne dzwonki + 3 kopiaste lyzki majonez+ 1/2 szklanki smietany + 2 lyzki ketchupu Heinz pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angie Re: sałatka śledziowa IP: *.ppp.tiscali.fr 20.12.03, 18:56 oj, zapomnialabym o najwazniejszym: do salatki po hawajsku nalezy obowiazkowo dodac cebule pokrojona " w wasy", pozdrawiam przedswiatecznie, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 15:19 a po mexykansku??? Zna ktos przepis??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:53 HMMM :((( pierwsz raz mi sie zdarzylo ze nikt mi konkretnie nie pomogl :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: sałatka śledziowa IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 15:32 gwiazdeczko, ja robię sałatkę śledziową, która może być sałatkąśledziową po meksykańsku, bo jest z fasolką czerwoną. niestety przepis bez proporcji. ziemniaki gotuję w mundurkach, obieram i kroję w kosteczkę, śledzia (takiego w oleju, obmywam a jesli filety, to moczę aby je odsolić)też w kostkę, jabłuszko w drobnoiutką kosteczkę, czerwoną fasolkę obmywam z zalewy, cebulkę drobno (może być szczypiorek zamiast cebulu) i plus majonez z jogurtem naturalnym, doprawiam i tyle, wesołych swiąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: sałatka śledziowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.03, 15:49 dziekuje wlasne cos takiego mam na mysli tylko zeby bylo w czerwonym sosie Odpowiedz Link Zgłoś
marseille30 Re: sałatka śledziowa 22.12.03, 16:35 Na logike do meksykanskiej oprocz czerwonej fasoli dodalabym troche przecieru pomidorowego, cebule, papryke marynowana, ciut chilli. Sos na bazie vinaigret. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: sałatka śledziowa IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 17:09 Wątpię by Meksykańczycy mieli wiele wspólnego ze śledziami, z potrawami z nich. Chodzi chyba o śledź w meksykańskim sosie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: sałatka śledziowa IP: 213.25.161.* 22.12.03, 17:31 moja sałatka nie jest po meksykańsku ale jest pycha. Gwarantuję, że znika ze stołu wszystko: pare ziemniaków gotowanych w łupinach - obrać i pokroić w niezbyt małą kostkę jajka na twardo ogórek kiszony lub konserwowy ostatecznie cebula (najlepiej czerwona) fasolka z puszki (czerwona) dużo natki pietruszki śledź oczywiście sól, pieprz majonez wszystkie składniki kroimy w kostkę i doprawiamy. Powinno się przegryźć jakiś czas. Ilość składników dowolna (w zależności od pojemności żołądków) jak chcesz po meksykańsku dodaj buraki gotowane i już :-) smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: sałatka śledziowa IP: *.proxy.aol.com 22.12.03, 19:47 Nie jestem pewien o co ci chodzi, ale gdybym ja robił "śledzia po meksykańsku" to zrobiłbym go na bazie salsy. Salsa to taki pikantny dip do taco chips. Jeśli chcesz więcej informacji, wpisz w wyszukiwarce SALSA MEKSYKANSKA. Ja tak zrobiłem i wyszło dużo linków z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś