gucia3 20.12.03, 22:20 tak sie rozmarzylam w temacie potraw wigilijnych... ja tez chce zrobic cos nowego ; czy ktos ma przepis na te golabki z kasza gryczna? - to ja poprosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anluka Re: golabki z kasza gryczna IP: *.aster.pl / *.acn.pl 22.12.03, 00:23 Zamiast ryżu kasza jęczmienna lub nawet pęczak, są moim zdaniem smaczniejsze.Kasza gryczana tylko w wersji bezmięsnej z grzybami. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: golabki z kasza gryczna 22.12.03, 07:59 Gość portalu: anluka napisał(a): > Zamiast ryżu kasza jęczmienna lub nawet pęczak, są moim zdaniem > smaczniejsze.Kasza gryczana tylko w wersji bezmięsnej z grzybami. W tej wersji bezmięsnej masz na myśli takie gołąbki z włoskiej kapusty z samą kaszą gryczaną, podane z sosem grzybowym? Gdzieś to jadłam i chyba ta kasza była bez żadnych dodatków. MS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszka Re: golabki z kasza gryczna IP: *.chello.pl 22.12.03, 11:10 Znalazlam taki link, sama mam zamiar z niego skorzystac :-) puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=3535 Odpowiedz Link Zgłoś
evaski Re: golabki z kasza gryczna 22.12.03, 13:32 Farsz robi się podobnie jak do normalnych gołabków bez mięsa, kasza gryczana zamiast ryżu. Grzybki suszone ugotować, zmielić i dodać sporą ilośc cebulki podsmażonej, sól i pieprz do smaku (dodaję również sos sojowy). Mozna również uzyć podmazonych pieczarek zamiast grzybków. Reszta jak przy normanych gołabkach. Pozdrawiam evaski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: golabki z kasza gryczna IP: *.it-net.pl 22.12.03, 18:13 A ja jadlam i zmiesem i z kasza gryczana. Robi sie je w taki sposob, ze do miesa dodaje sie surowej kaszy gryczanej. Potem normalnie sie je zawija w liscie kapusty (moze byc zwykla, moze i wloska) a potem obsmaza sie z obydwu stron na niewielkiej ilosci goracego oleju. jak juz sa podsmazone, zalwea sie duztm kubelkiem smietany i dusi do miekkosci. mozna tez je wlozyc do piekarnika. Sa super. Oczywiscie wersja bezmiesna, z pieczarkami na przyklad albo innymi grzybkami jest jak najbardziej ok :-) Odpowiedz Link Zgłoś